Merisorul (Cranberry) – Un Superaliment cu Multiple Beneficii

Merişorul (Vaccinium Macrocarpon) este fructul roşu al arbustului cu acelaşi nume, înrudit cu afinul. Merişorul este originar din America de Nord şi poate fi considerat un superaliment atunci când este consumat în stare nealterată, adică fără adaosuri de zahăr, uleiuri sau coloranţi şi conservanţi sintetici.

Pe lângă faptul că merişorul este bogat în vitamina C, el este mai ales recunoscut pentru tratarea infecţiilor tractului urinar. Extractul din acest fruct împiedică nu numai proliferarea bacteriilor în aparatul urinar dar şi contribuie cu antioxidanţi şi fitonutrienţi, micşorând acumulările de colesterol în inimă şi în vasele de sânge. Au fost desemenea observate proprietăţi anti-cancerigene la polifenolii ce alcătuiesc pigmentul roşu al merişorului. Administratea extractului de merişor poate contribui la prevenirea unor patologii grave precum cancerul de sân precum şi eliminarea sau reducererea tumorilor în colon, plămâni sau prostată.

Merisor (Afinul Rosu) – Cranberry 1000 mg

 

2 Responses to Merisorul (Cranberry) – Un Superaliment cu Multiple Beneficii

  1. Am cumparat acest produs de la dvs si dupa doar cateva zile de tratament am inceput sa ma simt mai bine (am o infectie urinara mai veche). Am mai luat merisor dar nu a fost atat de bun ca acesta… poate din cauza concentratiei slabe. Voiam sa va multumesc.

  2. ador merisoarele, sunt excelente! eu numai cu suplimentii ce contin merisor imi tratez infectiile urinare.

Leave a reply