De ce corpul nostru are nevoie de mai mult zinc?

De ce corpul nostru are nevoie de mai mult zinc?

De ce corpul nostru are nevoie de mai mult zinc? Un mineral deseori ignorat, zincul este pomenit destul de rar ca si supliment echilibrant in cazul nenumaratelor afectiuni mai mult sau mai putin subtile ce pot avea ca si consecinta un nivel scazut de vitalitate. Spunem acestea deoarece doza zilnica recomandata de zinc se afla… Vezi detalii

Pelinul Dulce (Artemisia Annua) distruge 98% din celulele canceroase in doar 16 ore

Artemisia Annua (Pelinul Dulce) este o planta aromatica folosita in medicina chinezeasca ca si un remediu puternic impotriva malariei. Artemisininul este substanta activa ce se regaseste in aceasta plante. Oamenii de stiinta au descoperit faptul ca asocierea artemisininului cu fierul mareste in mod remarcabil eficacitatea acestuia impotriva cancerului pulmonar si de san. A nu se confunda… Vezi detalii

Vitamina B17 (Laetril sau Amigdalina) si neutralizarea cancerului

Vitamina B17, numita si amigdalina sau laetril, se regaseste in samburii de caise la o concentratie de 3%. Dupa unii cercetarori, amigdalina ar putea fi unul dintre cele mai puternice remedii naturale impotriva cancerului. Vitamina B17 sub forma de laetril, a fost pentru prima data folosita ca si tratament anti-cancer in Rusia, la mijlocul secolului… Vezi detalii

Ce este colagenul si care sunt beneficiile sale?

Substanta proteica fundamentala ce ajuta la fixarea pielii pe tesuturi cat si la elasticitatea ei, colagenul se regaseste in tot ce indeplineste functii de „legatura” in corpul nostru. Astfel, colagenul mai este prezent in cartilaje, ligamenti, oase si alte tesuturi conjunctive. Desi cea mai abundenta proteina in corpul nostru, nivelul de colagen scade inexorabil odata… Vezi detalii

Indulcitorul cel mai sanatos : zaharul de palmier de cocos

Zaharul de palmier de cocos (Cocos Nucifera) este un indulcitor aparut recent pe pietele din occident si din Romania. El ramane insa un produs marginal in marea de indulcitori dominata de zaharul alb din sfecla, trestie, indulcitorii sintetici (zaharina, aspartamul) sau chiar inlocuitori asa zis naturali precum stevia. Acest fapt se poate explica prin volumul… Vezi detalii

Merisorul (Cranberry), un superaliment cu avantaje nebanuite

Din fructul rosu al merisorului se obtine un extract concentrat in vitamina C cat si anumiti polifenoli (antioxidanti) avand efecte terapeutice remarcabile, precum eliminarea bacteriilor din tractul urinar, tratamentul ulcerului stomacal, micsorarea tumorilor canceroase sau fluidizarea circulatiei sangelui in artere.         1. Dezinfectarea naturala a tractului urinar Sucul de merisor este un leac traditional… Vezi detalii

5 beneficii ale seleniului

Acest mineral se regaseste in cantitati tot mai mici in soluri, una din consecinte fiind degradarea valorii nutritive a hranei moderne. La ora actuala, nucile braziliene sunt alimentul cel mai bogat in seleniu ; acestea sunt originare din padurea tropicala amazoniana si se vand la preturi mereu in crestere la noi in tara, cantitatile fiind limitate.… Vezi detalii

Graviola – Un superaliment si un nou tratament natural impotriva cancerului

Annona muricata este un arbore originar din padurea amazoniana, care a dovedit un potential remarcabil in tratarea cancerului. Frunzele si fructele acestui copac (cunoscute sub numele Graviola sau Guanabana) contin substante anti-cancerigene de mii de ori mai puternice decat chimioterapia in lupta impotriva multor tipuri de cancer. Unele cercetari stiintifice publicate in Journal of Natural… Vezi detalii

Despre puterea turmericului (Curcuma Longa)

Turmericul (Curcuma longa) sau zerdiceaful, este o planta originara din India, folosita la scara mondiala ca si condiment sau colorant natural. Este inrudit cu ghimbirul. Turmericul contine curcuminoizi, dintre care cel mai important este curcuminul (curcumina). Conform publicatiei Journal of the American Chemical Society, curcuminul indeplineste o multime de functii in organism. Este antioxidant, antiinflamator,… Vezi detalii

10 lucruri mai putin cunoscute despre Vitamina D

  Rolul vitaminei D3 in asimilarea calciului si fosforului la nivelul oaselor si dintilor este bine cunoscut. Cercetarile mai recente au evidentiat insa ca importanta acestei vitamine a fost mult subestimata si ca n-ar fi exagerat daca s-ar afirma ca este poate cel mai important nutrient pe care se poate bizui organismul nostru de-a lungul… Vezi detalii

error: