Acid Folic (Vitamina B9), 680 mcg/capsula, 30 capsule, Swanson
Povestea acidului folic a început în 1930, când Lucy Wills, un hematolog britanic interesat de anumite anemii care afectează femeile ce lucrează inIndia, a descoperit că aceste anemii se datorau deficiențelor nutriționale.
Subliniază astfel rolul crucial al vitaminelor B9 și B12 în anemia megaloblastică.
Mai târziu, în 1941, vit B9 a fost izolată dintr-un nutrient găsit în frunzele de spanac, de unde și numele său de folat din latinescul folium (frunză).
Se evidențiază apoi rolul său esențial în maturarea globulelor roșii.
Primele experimente cu această vitamină au fost făcute pe maimuțe, ceea ce i-a adus prenumele: Vitamina M (pentru maimuță).
Abia în 1980, pediatrul britanic Richard Smithells a stabilit o legătură între deficitul de vit B9 și spina bifida (malformație legată de un defect în închiderea tubului neuronal în timpul celei de-a patra săptămâni de viață embrionară.
Iar în 1991 a evidențiat caracterul protector. rolul suplimentării cu acid folic în primul trimestru de sarcină.
- B9 contribuie la sinteza și metabolismul aminoacizilor, precum și la producerea de ADN care deține moștenirea genetică.
- Este esențială pentru reînnoirea rapidă a celulelor precum celulele sanguine (roșii și albe), celulele intestinale, celulele pielii etc.
- Asociata cu vitamina B12, participă la prevenirea cardiovasculară prin reducerea nivelului de homocisteină din sânge.
- Promovează reînnoirea celulelor anexelor pielii (piele, păr, unghii etc.) și stimulează foliculul de păr. Prin urmare, întărește unghiile și limitează căderea părului.
- În timpul sarcinii, se recomandă un aport suplimentar de 400 μg de vitamina B9 pe zi în primul trimestru de sarcină pentru a limita riscurile de spina bifida.
Suplimentarea cu vitamina B9 poate fi propusă pentru a preveni declinul cognitiv, boala Alzheimer, încetinirea bolii Parkinson sau chiar lupta împotriva anumitor tipuri de cancer.
Unele date epidemiologice, pe de altă parte, au stabilit o corelație între deficitul de vitamina B9 și un risc crescut de tulburări depresive.
Un prim studiu realizat în 19971 a observat că „nivelurile scăzute de acid folic sunt asociate cu un răspuns mai slab la tratamentul antidepresiv. Nivelurile de folat ar putea fi luate în considerare în evaluarea pacienților depresivi care nu răspund la tratamentul antidepresiv. »
Un al doilea studiu efectuat în Marea Britanie în 2002 a confirmat că „folatul ar putea avea un rol potențial ca adjuvant al unui alt tratament pentru depresie. »
În ceea ce privește acidul folic și sarcina: Un studiu prospectiv amplu realizat în 20113 a concluzionat că „folosirea de către mamă a suplimentelor de acid folic la începutul sarcinii a fost asociată cu un risc redus de întârziere semnificativă a limbajului la copiii cu vârsta de 3 ani. »
Fabricat in SUA.
Recenzii
There are no reviews yet