Graviola (Annona Muricata/Soursop), 500 mg/capsula, 120 capsule, Primo Nutrition
Important: A nu se lua fructul de graviola (suc, capsule etc) in cancer si diabet !
Cu toate că graviola este cunoscută din timpuri vechi ca remediu, în lumea occidentală a devenit populară doar de ceva timp.
Cunoscută şi sub numele guanabana sau annona muricata sau soursop, acest copac ce poate atinge 10 metri înălţime, creşte în America tropicală. Frunzele şi scoarţa sunt folosite, printre altele, în tratamentul diabetului.
Din timpuri străvechi, este cunoscută ca remediu împotriva febrei, gripei, paraziţilor, dezinteriei, hipertensiunii arteriale, diabetului, tusei, astmei etc.
Mai târziu, au început să se facă cercetări pe extractele din seminte si frunze de graviola (nu pe fruct cum se spun unele publicatii de pe internet si care se copiaza unele pe altele !) care au demonstrat capacitatile terapeutice in cancer. Cele mai eficiente anticancerigene s-au dovedit a fi fruzele de graviola.
Frunzele de annona muricata in cancer-mecanisme de distrugere tumori
În anii 70, ca urmare a studiilor efectuate la Institutul cancerului din New York, s-a ajuns la concluzia că frunzele conţin mai multe substante cu proprietati anticancerigene, care au capacitatea de a patrunde rapid in celule unde isi exercita efectele biologice. Unele dintre ele ar fi de 10000 ori mai puternice decât medicamentele anticancer, fiind capabile să distrugă celulele canceroase. Una din aceste substante anticancerigene este annonaceous acetogenin, care ataca celulele maligne distrugându-le membrana.
Apoptoza celulelor canceroase
Annona muricata ar avea deasemenea capacitatea de anihilare (prin privare de glucoza, respectiv energie) a celulelor maligne rezistente la medicamentele anticancer, celule care dau nastere la metastaze. Substantele antitumorale continute in graviola mai actioneaza asupra celulelor canceroase prin apoptoza. Acesta este un proces prin care se induce autodistrugerea tumorilor (fragmentarea DNA ului, comprimarea celulara etc).
Aceasta planta inhiba dezvoltarea celulelor canceroase si reduce deasemenea mobilltatea acestora, ceea ce reduce posibilitatea formarii metastazelor. Substantele continute in frunze au efect citotoxic asupra celulelor canceroase (inhiba diviziunea celulara respectiv proliferarea) la fel ca radioterapia si chimioterapia. Spre deosebire de graviola insa, aceste doua tratamente conventionale impotriva cancerului afecteaza si celulele sanatoase si slabesc in acelasi timp capacitatea naturala a organismului de a lupta cu boala.
S-a constatat ca, in cazul cancerului de san, una din modalitatile prin care graviola inhiba cresterea tumorilor este prin reducerea receptorilor de estrogen. Pe de alta parte, graviola sustine sistemul imunitar ajutand organismul sa combata cancerul.
Rol antioxidant
Pe langa alte substante nutritive (vitamine, minerale, enzime etc), frunzele sale contin cantitati importante de antioxidanti naturali. Antioxidantii au proprietatea de a neutraliza radicalii liberi, care sunt particule instabile rezultate prin procesele oxidative care au loc in corpul nostru. Radicalii liberi ataca celulele sanatoase ducand la reactii de distrugere in lant a acestora, stare care determina aparitia diferitelor boli grave dintre care cancerul, diabetul, bolile sistemului imunitar, bolile de inima etc.
Deoarece procesele oxidative sunt amplificate de diferiti factori externi (poluarea, aditivii alimentari, pesticidele, stresul, fumatul etc), organismul nostru produce radicali liberi in numar foarte mare. Un nivel ridicat de radicali liber provoaca pagube importante celulelor sanatoase ducand la moartea acestora. In consecinta, avem nevoie de cantitati importante de antioxidanti pentru a ne proteja impotriva bolilor, inclusiv cancerului. Marea majoritate a studiilor care pun in evidenta efectele anticancerigene ale frunzelor de graviola au fost efectuate in laborator.
Alte beneficii
– S-a demonstrat că are proprietăţi antireumatice, antiparazitice, antivirale.
– Este de asemenea un bun remediu împotriva greţurilor.
– Întăreşte sistemul imunitar.
– Datorită conţinutului de fibre, regularizează tranzitul intestinal (combate constipaţia şi detoxifică).
– Tonifică şi energizează organismul.
– Datorită conţinutului în calciu şi fosfor, este un bun remediu împotriva osteoporozei.
– Stimulează circulaţia sângelui, menţine sănătatea vaselor de sânge şi a inimii.
– Poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale ridicate
– Ajută la menţinerea unui sistem nervos sănătos.
– Este antireumatic
– Are efecte antibacteriene, antiparazitice.
– Ajuta la vindecarea ranilor
– Combate infectiile urinare, herpesul, candidoza.
– Are efect calmant asupra sistemului nervos, imbunătăteste somnul.
– Conţine o mulţime de substanţe nutritive: vitamine, minerale, antioxidanţi (substanţe anticancerigene, antiinflamatoare, antiîmbătrânire).
Benefica in diabet
Ajuta la normalizarea zaharului, atenueaza variatiile bruste ale glicemiei, iar pe termen lung stimuleaza refacerea celulelor pancreasului care fabrica insulina precum si cele ale ficatului implicate in controlul productiei de insulina.
Fructul de graviola versus frunzele sale in diabet si cancer
Există recomandări a fructului sau şi sucului din fructul de graviola, pentru diabet şi cancer. Fructul, la fel ca frunzele prezinta anumite principii active cu potential anticancerigen. In acesta insa, spre deosebire de frunze, regasim si o cantitate importanta de zahar. Fructul poate fi util in scop profilactic, dar odata ce avem de a face cu cancerul, este de evitat. Să nu uităm că fructul de graviola conţine aproape tot atât de mult zahăr cât strugurele (în jur de 14 g/100 g fruct). Strugurii sunt de evitat in diabet si cu atat mai mult in cancer, tocmai datorită conţinutului ridicat în zahăr.
Sucul de graviola, provine din fruct, si este chiar mai concentrat in zahar decat fructul in sine. În consecinţă, este bine să fim prudenţi şi să ne informăm mai mult înainte de a urma unele recomandări.
Fructele contin toate substante naturale antioxidante si anticancerigene, insa deoarece au si zahar, nu sunt recomandate in cancer, iar cele cu concentratie mare in zahar, nici in diabet.
Consumul de zahar si cancerul
Se ştie că una din cauzele apariţiei cancerului este consumul de zahăr. Zahărul nu doar cauzează cancer, dar îl şi întreţine, deoarece celulele canceroase se hrănesc cu zahăr. În acest context, din dieta bolnavului de cancer trebuie exclus zahărul rafinat şi limitat sau chiar evitat consumul de fructe cu conţinut ridicat în zahăr. Este foarte important să avem în vedere că sucurile de fructe sunt mult mai concentrate în zahăr decât fructul în sine. Deci, o dietă pentru neutralizarea cancerului ar trebui să excludă aceste sucuri.
Precautii si contraindicatii
A nu se administra in timpul sarcinii (actioneaza asupra celulelor care se dezvolta rapid cum sunt cele din fetus) sau alaptarii. Daca se administreaza ca remediu impotriva cancerului, nu se ia impreuna cu coenzima q10.
Conform cercetarilor stiintifice, graviola actioneaza impotriva tumorilor prin sufocare, adica lipsindu-le de energie, pe cand coenzima q10 actioneaza invers (furnizeaza energie celulelor). In consecinta, coenzima q10 neutralizeaza efectele graviolei.
Fructul si semintele ar putea cauza efecte neurotoxice consumate pe termen lung, dar nu si frunzele. Efectele neurotoxice ale fructului respectiv semintelor de graviola au fost constatate de catre cercetatori francezi la scara restransa, in randul unei populatii sarace din Guadelupa, care consuma fructul de graviola nu doar in scop medical dar si ca hrana.
Produs în UE.
A se vedea si ceaiul de graviola.
Articol : Graviola annona muricata un nou tratament natural impotriva cancerului
Recenzii
There are no reviews yet