-14%
Now FoodsNow FoodsSuplimente originale de la Now Foods

Ulei de Peste DHA (500 mg) + EPA (250 mg), 180 gelule

2 RECENZII

Prețul inițial a fost: 229.00 lei.Prețul curent este: 198.00 lei.

Ulei de Peste DHA (500 mg) + EPA (250 mg):

 • reduce riscul de boli cardiace
 • poate îmbunătăți ADHD
 • combate inflamația
 • ajută in unele afecțiuni oculare
 • reduce riscul de apariție a anumitor tipuri de cancer
 • ajuta la prevenirea sau încetinirea bolii Alzheimer
 • scade tensiunea arterială și susține circulația
 • ajuta la protejarea sănătății mintale
Producător
Timpul estimat de livrare: 24h-48h

În stoc

Ai nevoie de ajutor? 

Contacteaza-ne!

Nu te descurci să comanzi online? Vrei să te ajutăm? Sună și comandă telefonic

La plata cu Card Online + EasyBox, taxa de transport este doar 12.00 RON

Dacă ați plasat comanda până în ora 12:00, coletul va pleca de la noi in aceeasi zi

Transport gratuit

La comenzi ce depasesc suma de 350 RON, transportul este gratuit.

La plata cu Card Online + EasyBox, taxa de transport este doar 12.00 RON

Dacă ați plasat comanda până în ora 12:00, coletul va pleca de la noi in aceeasi zi

Ulei de Peste DHA (500 mg) + EPA (250 mg), 180 gelule – Now Foods

ulei de peste dha epa 500 250 now foods 180 gelule capsule

DHA si EPA sunt doua componente ale acidului gras de tip omega 3 care se gaseste in uleiul de peste.

EPA insa constituie substanta principala in marea majoritate a uleiurilor de peste.

Scopul principal al consumului de omega 3 ar trebui sa fie obtinerea de DHA care este mult mai important pentru sanatate decat EPA.

Nu toti acizii grasi omega 3 furnizeaza DHA si EPA. Deoarece acesti acizi grasi esentiali nu ii gasim in multe produse omega 3.

De ex, uleiul de in este bogat in omega 3 dar nu contine deloc DHA si EPA, ci acid alfa linolenic pe care organismul trebuie sa il transforme in DHA, respectiv EPA.

Deficienta in DHA este asociata cu hiperactivitatea, deficitul de atentie, depresia, agresivitatea, fibroza chistica, declinul cognitiv la batrani, boala Alzheimer, bolile cardiovasculare, etc.

Cauza principala de deces in tarile occidentale o constituie bolile de inima. Studiile arata ca un consum zilnic de 200 mg DHA poate reduce cu 50% riscul infarctului miocardic.

DHA este benefic in astm, artrita reumatoida, hipertensiune, ateroscleroza, depresie, tromboza, nivel ridicat de colesterol si trigliceride, diabet, cancer, etc.

Produs distilat molecular pentru eliminarea eventualelor reziduri de metale grele.

12 beneficii pentru sănătate ale DHA (acidul docosahexaenoic)

Acidul docosahexaenoic sau DHA este un tip de grăsime omega-3.

La fel ca și acidul eicosapentaenoic (EPA), grăsimile omega-3, DHA este abundent în peștele gras, cum ar fi somonul și anșoa (sursă).

Corpul tău poate produce doar o cantitate mică de DHA din alți acizi grași, așa că trebuie să-l consumi direct din alimente sau dintr-un supliment.

Împreună, DHA și EPA pot ajuta la reducerea inflamației și a riscului de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă. Pe cont propriu, DHA susține funcția creierului și sănătatea ochilor.

Iată 12 beneficii pentru sănătate susținute de știință ale DHA.

1. Reduce riscul de boli cardiace

Grăsimile Omega-3 sunt recomandate în mod obișnuit pentru sănătatea inimii.

Majoritatea studiilor testează DHA și EPA mai degrabă combinate decât individual (sursă).

Puținele studii care testează singur DHA sugerează că poate fi mai eficient decât EPA pentru îmbunătățirea mai multor markeri ai sănătății inimii.

Într-un studiu pe 154 de adulți obezi, dozele zilnice de 2.700 mg de DHA timp de 10 săptămâni au crescut indicele omega-3 – un marker din sânge al nivelurilor de omega-3 care este legat de un risc redus de moarte subită legată de inimă – cu 5,6%.

Aceeași doză zilnică de EPA a crescut indicele omega-3 al acelorași participanți cu doar 3,3%.

De asemenea, DHA a scăzut trigliceridele din sânge mai mult decât EPA – 13,3% față de 11,9% – și a crescut colesterolul „bun” HDL cu 7,6%, comparativ cu o scădere ușoară a EPA.

În special, DHA tinde să crească nivelul de colesterol LDL „rău”, dar în principal numărul de particule LDL mari, pufoase, care – spre deosebire de particulele mici și dense de LDL – nu sunt legate de riscul crescut de boli de inimă.

2. Poate îmbunătăți ADHD

Tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD) – caracterizată prin comportamente impulsive și dificultăți de concentrare – începe în general în copilărie, dar continuă adesea până la vârsta adultă (sursă).

Fiind principala grăsime omega-3 din creier, DHA ajută la creșterea fluxului sanguin în timpul sarcinilor mentale. Cercetările au arătat că copiii și adulții cu ADHD au în mod obișnuit niveluri mai mici de DHA în sânge.

Într-o revizuire recentă, șapte din nouă studii care au testat efectele suplimentelor de DHA la copiii cu ADHD au arătat o oarecare îmbunătățire, cum ar fi în ceea ce privește atenția sau comportamentul.

De exemplu, într-un studiu amplu de 16 săptămâni pe 362 de copii, cei care au luat 600 mg de DHA pe zi au avut o scădere cu 8% a comportamentelor impulsive evaluate de părinții lor – care a fost de două ori scăderea observată în grupul placebo.

Într-un alt studiu de 16 săptămâni pe 40 de băieți cu ADHD, câte 650 mg DHA și EPA zilnic împreună cu medicamentele obișnuite pentru ADHD ale copiilor au dus la o scădere cu 15% a problemelor de atenție, comparativ cu o creștere cu 15% în grupul placebo.

3. Reduce riscul de nașteri premature timpurii

Nașterea unui copil înainte de 34 de săptămâni de sarcină este considerată o naștere prematură timpurie și crește riscul copilului de probleme de sănătate (sursă).

O analiză a două studii mari a constatat că femeile care consumă zilnic 600-800 mg de DHA în timpul sarcinii și-au redus riscul de naștere prematură timpurie cu mai mult de 40% în SUA și 64% în Australia, în comparație cu cele care iau un placebo.

Prin urmare, este deosebit de important să vă asigurați că primiți cantități suficiente de DHA atunci când sunteți gravidă – fie prin dietă, suplimente sau ambele.

Pentru a atinge aceste niveluri, femeilor însărcinate li se recomandă să mănânce săptămânal 8 uncii (226 de grame) de pește cu conținut scăzut de mercur și bogat în omega-3.

În timp ce multe femei iau vitamine prenatale, rețineți că unele produse nu au DHA, așa că asigurați-vă că citiți cu atenție eticheta.

4. Combate inflamația

Grăsimile Omega-3 precum DHA au efecte antiinflamatorii.

Creșterea aportului de DHA poate ajuta la echilibrarea excesului de grăsimi inflamatorii omega-6, care este tipic pentru dietele occidentale bogate în ulei de soia și porumb.

Proprietățile antiinflamatoare ale DHA vă pot reduce riscul de boli cronice care sunt frecvente odată cu vârsta, cum ar fi bolile de inimă și gingii, și pot îmbunătăți afecțiunile autoimune precum artrita reumatoidă, care provoacă dureri articulare.

De exemplu, într-un studiu de 10 săptămâni pe 38 de persoane cu poliartrită reumatoidă, 2.100 mg de DHA zilnic au scăzut numărul articulațiilor umflate cu 28%, comparativ cu un placebo.

Deși studiile anterioare au arătat că suplimentele care combină DHA și EPA au ajutat la îmbunătățirea simptomelor poliartritei reumatoide, acest studiu a fost primul care a indicat că DHA singur ar putea reduce inflamația și ușura simptomele.

5. Sprijină recuperarea musculară după exercițiu

Exercițiile intense pot declanșa inflamații și dureri musculare. DHA – singur sau în combinație cu EPA – poate ajuta la reducerea durerilor musculare și a limitărilor în amplitudinea mișcării după exercițiu, parțial datorită efectelor sale antiinflamatorii (sursa).

Într-un studiu, 27 de femei care au luat 3.000 mg de DHA zilnic timp de o săptămână au avut cu 23% mai puțină durere musculară după ce au făcut bucle pentru bicepși decât grupul placebo.

În mod similar, atunci când 24 de bărbați au suplimentat cu 260 mg DHA și 600 mg EPA zilnic timp de opt săptămâni, nu au avut nicio scădere a amplitudinii de mișcare după un exercițiu de întărire a cotului, în timp ce bărbații din grupul placebo au observat o scădere cu 18%.

6. Ajută in unele afecțiuni oculare

Este incert dacă DHA și alte grăsimi omega-3 ajută la degenerescența maculară legată de vârstă (AMD), așa cum se credea odinioară, dar pot îmbunătăți uscarea ochilor și boala oculară diabetică (retinopatie).

În plus, două studii recente sugerează că DHA poate reduce disconfortul lentilelor de contact și riscul de glaucom.

Într-un studiu de 12 săptămâni la purtătorii de lentile de contact, 600 mg de DHA și 900 mg de EPA zilnic au îmbunătățit disconfortul ocular cu 42% – ceea ce a fost similar cu îmbunătățirile observate cu picăturile oftalmice cu corticosteroizi.

În plus, 500 mg de DHA și 1.000 mg de EPA zilnic timp de trei luni au scăzut presiunea oculară la persoanele sănătoase cu 8%. Presiunea oculară crescută este un factor de risc pentru glaucom, o boală care erodează treptat vederea.

7. Poate reduce riscul de apariție a anumitor tipuri de cancer

Inflamația cronică este un factor de risc pentru cancer. Un aport mai mare de grăsimi omega-3, cum ar fi DHA, a fost asociat cu un risc mai scăzut de apariție a mai multor tipuri de cancer, inclusiv cancerul colorectal, pancreatic, de sân și de prostată.

DHA poate ajuta la reducerea riscului de cancer prin efectele sale antiinflamatorii. Studiile pe celule arată, de asemenea, că poate inhiba creșterea celulelor canceroase.

În plus, un număr mic de studii sugerează că DHA poate îmbunătăți beneficiile chimioterapiei. Cu toate acestea, aceste teste sunt experimentale, iar oamenii de știință lucrează pentru a înțelege cum poate ajuta DHA.

Studiile indică faptul că DHA poate îmbunătăți eficacitatea medicamentelor anticanceroase și poate lupta împotriva celulelor canceroase.

8. Poate ajuta la prevenirea sau încetinirea bolii Alzheimer

DHA este principala grăsime omega-3 din creier și esențială pentru un sistem nervos funcțional, care include și creierul.

Studiile au arătat că persoanele cu boala Alzheimer au niveluri mai scăzute de DHA în creier decât adulții în vârstă cu o bună funcționare a creierului (sursă).

În plus, într-o revizuire a 20 de studii observaționale, un aport mai mare de grăsimi omega-3 a fost asociat cu un risc redus de scădere a capacității mentale – o caracteristică a diferitelor tipuri de demență, inclusiv boala Alzheimer – în toate studiile, cu excepția a trei.

Cu toate acestea, în 13 studii care au testat efectele suplimentelor de omega-3 la persoanele cu demență, opt au arătat un beneficiu pentru capacitatea mentală, în timp ce cinci nu.

Dovezile sugerează că DHA și alte suplimente de omega-3 pot fi cele mai benefice înainte ca funcția creierului să decline semnificativ și să interfereze cu activitățile zilnice.

9. Scade tensiunea arterială și susține circulația

DHA sprijină fluxul sanguin sau circulația bună și poate îmbunătăți funcția endotelială – capacitatea vaselor de sânge de a se dilata (sursă).

O analiză a 20 de studii a constatat că DHA și EPA pot ajuta, de asemenea, la scăderea tensiunii arteriale, deși fiecare grăsime specifică poate afecta diferite aspecte.

DHA a redus tensiunea arterială diastolică (numărul de jos al unei citiri) cu o medie de 3,1 mmHg, în timp ce EPA a redus tensiunea arterială sistolica (numărul de sus al unei citiri) cu o medie de 3,8 mmHg.

Deși creșterea tensiunii arteriale sistolice este un factor de risc mai mare pentru boli de inimă decât presiunea diastolică pentru persoanele de peste 50 de ani, tensiunea arterială diastolică crescută crește, de asemenea, riscul de atac de cord și accident vascular cerebral.

10. Ajută la dezvoltarea normală a creierului și a ochilor la bebeluși

DHA este esențial pentru dezvoltarea creierului și a ochilor la bebeluși. Aceste organe cresc rapid în timpul ultimului trimestru de sarcină al unei femei și în primii câțiva ani de viață.

Prin urmare, este important ca femeile să primească suficient DHA în timpul sarcinii și în timpul alăptării.

Într-un studiu efectuat pe 82 de bebeluși, nivelurile de DHA ale mamelor înainte de naștere au reprezentat 33% din diferența dintre capacitatea copilului de a rezolva problemele la vârsta de un an, sugerând o legătură între nivelurile mai mari de DHA la mame și o mai bună rezolvare a problemelor la copiii lor.

În special, bebelușii prematuri au nevoi mai mari de DHA, deoarece majoritatea acestei grăsimi este obținută în al treilea trimestru.

Într-un studiu efectuat pe 31 de bebeluși prematuri, dozele zilnice de 55 mg pe kilogram (120 mg per kg) de DHA timp de o lună după naștere au prevenit scăderea DHA observată de obicei după nașterea prematură, în comparație cu un placebo (sursă).

11. Sprijină sănătatea reproductivă a bărbaților

Aproape 50% din cazurile de infertilitate se datorează factorilor care influențează sănătatea reproductivă a bărbaților, iar aportul de grăsimi din dietă s-a dovedit că afectează sănătatea spermei.

De fapt, statutul scăzut de DHA este cea mai frecventă cauză a spermei de calitate scăzută și se găsește frecvent la bărbații cu probleme de subfertilitate sau infertilitate.

Obținerea DHA adecvată susține atât vitalitatea (procentul de spermatozoizi vii, sănătoși în spermă), cât și motilitatea spermatozoizilor, ceea ce afectează fertilitatea.

12. Poate ajuta la protejarea sănătății mintale

Până la 20% dintre americani trăiesc cu depresie ușoară, în timp ce 2-7% au depresie majoră (sursă).

Obținerea unor cantități adecvate de DHA și EPA este asociată cu un risc redus de depresie.

Într-un studiu efectuat pe aproximativ 22.000 de adulți din Norvegia, cei care au raportat că consumau zilnic ulei de ficat de cod – care furnizează 300-600 mg fiecare de DHA și EPA – au avut cu 30% mai puține șanse de a avea simptome de depresie decât cei care nu au avut.

Deși acest studiu nu dovedește cauza și efectul, alte cercetări sugerează modalități prin care DHA și EPA pot reduce riscul de depresie.

DHA și EPA ajută la serotonina, un mesager nervos care vă poate ajuta la echilibrarea stării de spirit. Efectele antiinflamatorii ale acestor grăsimi omega-3 asupra celulelor nervoase pot reduce și riscul de depresie.

Concluzia

DHA este o grăsime omega-3 pe care ar trebui să o consumi din alimente, suplimente sau ambele, deoarece corpul tău nu produce prea mult.

Poate ajuta la prevenirea sau ameliorarea afecțiunilor cronice, cum ar fi bolile de inimă, anumite tipuri de cancer, boala Alzheimer, depresia și afecțiunile inflamatorii cum ar fi artrita reumatoidă.

DHA este, de asemenea, esențial pentru sănătatea spermei și o sarcină sănătoasă, inclusiv un risc redus de nașteri premature și dezvoltarea adecvată a creierului și a ochilor bebelușilor. La copii, poate îmbunătăți simptomele ADHD.

Pentru o sănătate generală bună, urmăriți 200-500 mg zilnic de DHA plus EPA din alimente, suplimente sau ambele.


Compozitie per gelula:

 • 1000 mg de ulei de peste, 500 mg DHA, 250 mg EPA.
 • Alte ingrediente: Gelula (gelatina bovina, fara BSE), glicerina, glazura enterica (glazura farmaceutica, alcool etilic, hidroxid de amoniu, glicerina, lecitina de floarea soarelui, lant mediu de trigliceride si d-alfa tocoferol (din floarea soarelului).
Mod de administrare:
 • Utilizare recomandata: Luati o gelula de 1-2 ori pe zi cu mancare.

2 recenzii pentru Ulei de Peste DHA (500 mg) + EPA (250 mg), 180 gelule

 1. Mirela (Cumpărător verificat)

  Foarte prompți

  (0) (0)
 2. CIPRIAN FLORIN POPA (Cumpărător verificat)

  Produs de calitate superioara

  (0) (0)
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*Responsabilitate:

În timp ce încercăm să ne asigurăm că informațiile despre produs sunt corecte, uneori producătorii își pot modifica listele de ingrediente. Ambalajul și materialele reale ale produselor pot conține mai multe și/sau informații diferite decât cele afișate pe site-ul nostru web. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru web și să citiți întotdeauna etichetele, avertismentele și instrucțiunile înainte de a utiliza sau a consuma un produs. Pentru informații suplimentare despre un produs, vă rugăm să contactați producătorul. Conținutul și informațiile de pe acest site au scop de referință și nu sunt destinate să înlocuiască sfaturile date de un medic, farmacist sau alt profesionist autorizat din domeniul sănătății. Nu trebuie să utilizați aceste informații ca autodiagnostic sau pentru tratarea unei probleme de sănătate sau a unei boli. Contactați imediat medicul dvs. dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile referitoare la suplimentele alimentare nu au fost evaluate de Herbacom.ro și nu au scopul de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Veți primi un email când produsul revine în stoc.