Vitamina A din ulei de ficat de peste, 10 000 UI, 3000 mcg/capsula, 100 gelule, Now Foods
Beta carotenul este diferit de forma animală a vitaminei A care se găsește în alimente precum ouăle, ficatul, brânza și laptele integral.
Aportul de vitamina A este cheia pentru o vedere bună și sănătatea ochilor, puterea și menținerea sistemului imunitar, creșterea și dezvoltarea (în special pentru persoanele tinere), sănătatea pielii, niveluri mai scăzute de îmbătrânire a pielii și uscăciune a ochilor.
Vitamina A este un antioxidant important și puternic și poate proteja celulele (în special celulele retinei și ale pielii) de deteriorare.
De asemenea, este folosita pentru ameliora boală genetică (Protoporfiria), care se caracterizează prin hipersensibilitate a pielii la lumina soarelui și lumini fluorescente care duce la mâncărime și roșeață a pielii.
Se recomandă sa fiti prundeti atunci când luați doze ridicate de vitamina A, mai ales in cazul fumătorilor sau băutorilor de alcool.
Consumul mare poate face pielea gălbuie sau ușor portocalie, dar acest lucru este temporar și inofensiv.
Beneficii
Vitamina A funcționează ca un antioxidant.
Antioxidanții sunt compuși care neutralizează moleculele instabile numite radicali liberi.
Când numărul de radicali liberi devine prea mare în organism, provocând un dezechilibru, aceasta duce la leziuni celulare și tisulare, cunoscute sub numele de stres oxidativ.
Stresul oxidativ este un contributor cunoscut la dezvoltarea anumitor boli cronice. Antioxidanții precum aceasta vitamina ajută la reducerea sau prevenirea stresului oxidativ din organism.
O mulțime de cercetări arată că dietele bogate în antioxidanți pot stimula sănătatea.
Prin reducerea stresului oxidativ din organism, antioxidanții pot ajuta la protejarea împotriva unor afecțiuni precum: anumite tipuri de cancer boala de inima tulburări cognitive precum boala Alzheimer.
Cercetările au asociat consumul de alimente bogate in vitamina A și consumul de suplimente alimentare pe baza de vitamina A cu următoarele beneficii pentru sănătate:
1. Funcție cognitivă mai bună
Vit. A poate îmbunătăți funcția cognitivă, potrivit unor studii, datorită efectelor sale antioxidante.
O revizuire Cochrane din 2018, care a inclus opt studii care s-au concentrat pe antioxidanți, inclusiv vit. A, a găsit mici beneficii asociate cu suplimentarea asupra funcției cognitive și a memoriei.
Există dovezi ca poate reduce riscul de declin cognitiv și afecțiuni precum demența.
2. Sănătatea pielii
Ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea sănătății pielii.
Acest lucru se datorează probabil efectelor sale antioxidante.
O recenzie din 2012, raportează că obținerea unei mulțimi de micronutrienți antioxidanti, poate crește apărarea pielii împotriva radiațiilor UV și ajută la menținerea sănătății și aspectului pielii.
3. Sănătatea plămânilor
Persoanele care consumă o mulțime de alimente care conțin aceasta vitamina ar putea avea un risc mai scăzut pentru anumite tipuri de cancer, inclusiv cancerul pulmonar.
Un studiu din 2017 efectuat pe peste 2.500 de persoane a sugerat că vit. A a avut un efect protector împotriva cancerului pulmonar.
Insa, administrarea de suplimente alimentare pe baza de vit. A ar putea crește riscul de a dezvolta cancer pulmonar pentru persoanele care fumează.
4. Sănătatea ochilor
Dietele bogate in vit A. pot ajuta la promovarea sănătății ochilor și la protejarea împotriva bolilor care afectează ochii, inclusiv degenerescența maculară legată de vârstă (AMD), o boală care provoacă pierderea vederii.
Research a arătat că un nivel ridicat de vitamina A în sânge poate reduce riscul de a dezvolta degenerescență maculară avansată legată de vârstă cu până la 35%.
5. Reduce riscul anumitor tipuri de cancer
Studiile (sursa) sugerează că dietele bogate în alimente bogate în antioxidanți, cum ar fi vit. A pot ajuta la protejarea împotriva dezvoltării anumitor tipuri de cancer.
Aceasta include:
- cancer de sân
- cancer pulmonar
- cancer pancreatic
Produs in SUA.
Anonim (Cumpărător verificat) –