Coji de Nuca Neagra (Nuc Negru American, Black Walnut Hulls, Juglans Nigra), 500 mg/capsula, 60 capsule, Swanson
Nucile negre sunt celebrate pentru aroma lor îndrăzneață, pământească și pentru profilul nutrițional impresionant.
Au fost asociate cu multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea riscului de boli de inimă și pierderea în greutate.
Compușii antioxidanti și antibacterieni din învelișurile lor exterioare, sau coji, îi fac utili pentru tratarea naturală a infecțiilor parazitare și bacteriene.
Ce sunt nucile negre?
Nucul negru, sau Juglans nigra, crește sălbatic în Statele Unite și este al doilea cel mai cultivat nuc din America de Nord, după nucul englezesc.
Acestea constau dintr-un sâmbure, un înveliș exterior uscat cunoscut sub numele de cocă și o coajă tare.
Miezul este partea din nucă care este consumată de obicei crudă sau prăjită și poate fi presată pentru ulei.
Cojile conțin antioxidanți și sunt folosite în extracte și suplimente în scopuri medicinale, cum ar fi pentru a trata infecțiile parazitare sau pentru a reduce inflamația (sursă).
Nucile negre au o aromă și o aromă unice, făcându-le mai îndrăznețe și mai pământești decât nucile englezești. Sunt un plus popular la rețete precum produse de patiserie și deserturi.
Nutriție nuci negre
Nucile negre sunt bogate în proteine, grăsimi sănătoase și multe vitamine și minerale.
O porție de 1 uncie (28 grame) de nuci negre conține:
- Calorii: 170
- Proteine: 7 grame
- Grăsimi: 17 grame
- Carbohidrați: 3 grame
- Fibre: 2 grame
- Magneziu: 14% din doza zilnică de referință (CZR)
- Fosfor: 14% din CDI
- Potasiu: 4% din RDI
- Fier: 5% din RDI
- Zinc: 6% din RDI
- Cupru: 19% din CDI
- Mangan: 55% din RDI
- Seleniu: 7% din CDI
Nucile negre sunt cu 75% mai mari în proteine decât nucile englezești, care oferă 4 grame de proteine per porție de 1 uncie (28 grame).
Proteina este un nutrient care afectează în mod pozitiv pierderea în greutate, controlul zahărului din sânge și senzația de sațietate.
Au un conținut scăzut de carbohidrați, iar majoritatea carbohidraților provin din fibre, un nutrient care poate promova, de asemenea, senzația de sațietate și controlul greutății (4 Sursă de încredere).
Nucile sunt o sursă bună de antioxidanți – substanțe care pot preveni sau întârzia deteriorarea celulară cauzată de molecule instabile numite radicali liberi.
De exemplu, conțin proantocianidine, care pot proteja împotriva daunelor solare, pot îmbunătăți vederea și pot crește circulația sângelui.
De asemenea, oferă acid alfa-linolenic (ALA), un tip de acid gras omega-3. ALA este o grăsime esențială, ceea ce înseamnă că corpul tău nu o poate produce, așa că ai nevoie de ea din dieta ta.
ALA a fost asociată cu mai multe beneficii pentru sănătate, inclusiv un risc redus de boli de inimă și accident vascular cerebral.
Beneficiile potențiale pentru sănătate ale nucilor negre
Fibrele, acizii grași omega-3 și antioxidanții din nucile negre oferă diverse beneficii pentru sănătate.
În plus, cojile de nucă neagră au proprietăți antibacteriene unice și sunt folosite în extractele și suplimentele din plante medicinale.
Nucile negre sunt similare din punct de vedere nutrițional cu nucile englezești, care au fost studiate pe larg pentru beneficiile lor pentru sănătate.
1. Poate aduce beneficii sănătății inimii
Nucile negre conțin diferiți nutrienți și compuși care beneficiază de sănătatea inimii, inclusiv:
- Acizi grasi omega-3 -> Poate îmbunătăți anumiți factori de risc pentru boli de inimă, cum ar fi hipertensiunea arterială și nivelul colesterolului.
- Taninuri -> Ajută la scăderea tensiunii arteriale și la scăderea nivelului lipidelor din sânge, îmbunătățind potențial sănătatea inimii.
- Acid elagic -> Poate ajuta la prevenirea îngustarii arterelor cauzată de acumularea plăcii care poate duce la boli de inimă.
O revizuire a 13 studii a constatat că consumul de nuci a scăzut colesterolul total și LDL (rău).
În plus, studiile arată că consumul de nuci îmbunătățește funcția vaselor de sânge și reduce riscul formării plăcii, un factor de risc major pentru boli de inimă (sursa).
2. Poate avea proprietăți anticancerigene
Nucile negre contin un compus antitumoral numit juglona. Studiile pe eprubetă au descoperit că acest compus reduce semnificativ creșterea tumorii.
Mai multe studii pe eprubetă indică faptul că juglona poate provoca moartea celulelor în anumite celule canceroase, inclusiv ale ficatului și stomacului.
În plus, nucile negre conțin antioxidanți flavonoizi care s-au dovedit a avea efecte benefice împotriva cancerului pulmonar, de sân, de prostată și de colon. (sursa)
3. Au proprietăți antibacteriene
Cojile de nucă neagră sunt bogate în taninuri – compuși cu proprietăți antibacteriene.
Taninurile din nucile negre au efecte antibacteriene împotriva, de exemplu, Listeria, Salmonella și E. coli – bacterii care provoacă în mod obișnuit boli de origine alimentară.
Un studiu pe eprubetă a constatat că extractele de coajă de nucă neagră au activități antioxidante și antibacteriene, împiedicând creșterea Staphylococcus aureus, o bacterie care poate provoca infecții.
4. Poate ajuta la pierderea in greutate
Studiile arată că consumul de nuci – în special nuci – vă poate ajuta să slăbiți.
Deși nucile sunt bogate în calorii, majoritatea acestor calorii provin din grăsimi sănătoase. Grăsimile pot ajuta la creșterea sentimentelor de sațietate și pot alunga foamea.
De fapt, s-a descoperit că nucile vă mențin mai satul mai mult timp, ceea ce vă poate ajuta să mâncați mai puțin în mod natural, promovând potențial pierderea în greutate (sursă).
Într-un studiu de 3 luni, persoanele care au mâncat 1/4 de cană (30 de grame) de nuci zilnic au experimentat o scădere în greutate mai mare decât grupul de control – în ciuda caloriilor suplimentare ale nucilor.
Utilizări cojilor de nuca neagra
Compușii vegetali din cojile de nucă neagră sunt extrași și utilizați ca suplimente sub formă de capsule sau picături lichide.
Datorită proprietăților sale antibacteriene, extractul de nucă neagră este utilizat în suplimentele complexe de pelin.
Complexul de pelin este o tinctură făcută din coji de nuc negru, o plantă numită pelin și cuișoare. Este un remediu natural împotriva infecțiilor parazitare.
Unii oameni folosesc extractul ca gargară pentru a ucide bacteriile din gură. Extractul din frunze de nuc negru poate fi folosit și pentru a trata afecțiunile pielii, cum ar fi eczema, psoriazisul și negii.
În plus, extractul de cocă este folosit ca vopsea pentru păr, piele și îmbrăcăminte datorită taninurilor, care au un efect natural de întunecare.
Atât extractul de nucă neagră, cât și suplimentele complexe de pelin sunt disponibile pe scară largă în magazine și online.
Concluzie
Nucile negre sunt bogate în acizi grași omega-3 și multe vitamine și minerale. Acestea pot reduce riscul de boli de inima și au proprietăți anticancerigene și antibacteriene.
Antioxidanții și alți compuși vegetali din cojile de nucă neagră le fac un supliment popular pe bază de plante – deși cercetările sunt încă limitate.
Profilul lor nutrițional și aroma îndrăzneață fac din nucile negre un plus benefic și gustos pentru dieta ta.
Compozitie pe capsula:
- 500 mg – Coji de nuca neagra (Juglans nigra).
- Ingrediente inactive: gelatina, celuloza microcristalina (fibra vegetala), stearat de magneziu.
- Conține nuci (nuc).
Mod de administrare:
- Utilizare recomandată: Ca supliment alimentar, luați o capsulă pe zi cu mancare și apă.
- ATENȚIE: numai pentru adulți. Consultați-vă medicul înainte de a utiliza acest produs sau orice produs dacă sunteți însărcinată sau alăptați, luați medicamente sau aveți o afecțiune medicală.
- A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Nu utilizați dacă sigiliul este rupt. A se pastra intr-un loc racoros si uscat.
Produs in SUA.
Recenzii
There are no reviews yet