-13%
Primo NutritionPrimo NutritionSuplimente originale de la Primo Nutrition

Ceai Pelin dulce (Artemisia Annua), 100 g pulbere

1 RECENZIE

69.00 lei

Ceai pelin dulce (pelinita) se prezintă sub formă de pulbere pură si foarte fină, cu grad de absorbţie ridicat.

Se poate consuma şi planta ca atare cu proprietăţile sale active.  Acesta este un lucru foarte important, deoarece efectele benefice sunt mult crescute.

Timpul estimat de livrare: 24h-48h

IN STOC

Ai nevoie de ajutor? 

Contacteaza-ne!

Nu te descurci să comanzi online? Vrei să te ajutăm? Sună și comandă telefonic

La plata cu Card Online + EasyBox, taxa de transport este doar 12.00 RON

Dacă ați plasat comanda până în ora 12:00, coletul va pleca de la noi in aceeasi zi

Transport gratuit

La comenzi ce depasesc suma de 350 RON, transportul este gratuit.

La plata cu Card Online + EasyBox, taxa de transport este doar 12.00 RON

Dacă ați plasat comanda până în ora 12:00, coletul va pleca de la noi in aceeasi zi

Ceai Pelin dulce (Artemisia Annua), 100 g pulbere – Primo Nutrition

ceai pelinita artemisia annua pelin dulce pudra pulbere

ATENTIE: Se comercializeaza pe piata din Romania  pelinul alb sub numele de pelin dulce sau pelinita !!! 

A nu se confunda pelinul dulce cu pelinul alb (Artemisia absinthum).

Pelinul alb creste peste tot la noi in tara si dupa cum se stie, are un gust extrem de amar.

Dupa administrarea pe o anumita perioada de timp, poate cauza probleme de rinichi (insuficienta renala), ficat, o stare generala proasta, greturi, varsaturi, convulsii, tremur etc. 

Acestea sunt relatarile celor ce au experimentat ceaiul de pelin alb (amar) si care ne suna pentru a comanda pelinul dulce !

IMPORTANT: În cancer, se recomandă administrarea pelinului dulce cu fier, doze duble de pancreatină şi de ulei de peşte.

A se citi mai jos despre importanţa acestor suplimenţi în distrugerea tumorilor.

A nu se lua fier fara pelin dulce sau extract de pelin dulce (artemisinin), decat in caz de deficienta in fier !


Alte suplimente alimentare care se pot lua impreuna cu pelinul dulce:

Vitamina D3: joaca un rol important nu doar pentru sanatatea oaselor si dintilor, ci si pentru sistemul imunitar.

Carenta in vitamina D3 este foarte raspandita in randul populatiilor, in special din zonele globului caracterizate prin prezenta anotimpului rece.

Organismul nostru poate fabrica aceasta substanta in cantitati suficiente doar daca ne expunem dezbracati la soare, zilnic, cel putin 30 minute.

Conform cercetarilor, bolnavii de cancer prezinta o carenta importanta in aceasta vitamina.

Seleniul este un mineral esential atat pentru reducerea riscului imbolnavirii de cancer cat si ca remediu natural impotriva cancerului.

Aceste lucruri sunt confirmate de numeroase cercetari.

Dar, din pacate nu il luam in cantitati suficiente din alimentatie chiar si urmand un regim alimentar echilibrat.

Datorita agriculturii intensive, practicate pe scara larga, solurile au devenit sarace in seleniu, magneziu si alte minerale.

Acest fapt determina carente alimentare in seleniu si celelalte minerale.

Nenumarate studii stiintifice demonstreaza ca deficienta in seleniu constituie unul din factorii de risc in aparitia cancerului.

S-a constatat ca bolnavii de cancer au un nivel redus de seleniu in sange. Seleniul se ia la 2 ore dupa sau inainte de pelinul dulce.

– Resveratrolul si curcuminul :

Dr John Ionescu, imunolog de renume international, care este cunoscut pentru eficienta tratamentelor pe care le administreaza bolnavilor de cancer ii recomanda ca antioxidanti in cancer.

Serapeptaza

Este o enzima proteolitica importanta (care digera proteinele nedorite), contribuie la dizolvarea invelisului protector al tumorilor.

Facandu-le vulnerabile la actiunea substantelor anticancerigene si a sistemului imunitar.

Conform experientelor clientilor nostri, pelinul dulce pulbere sau in capsule, s-a dovedit un remediu deosebit de folositor, in cancer si mai ales in cancerul de prostata !

Asociat cu Digestovit este deosebit de eficient impotriva inflamatiei colonului (colon iritabil).

A se citi mai jos, despre alte beneficii ale pelinului dulce pulbere.


Beneficiile pelinului dulce sub forma de pulbere

Datorită conţinutului ridicat în substanţe active (in jur de 400, dintre care 20 prezinta efecte antimalaria !), pelinul dulce (Artemisia annua) prezintă nenumărate proprietăţi terapeutice.

Acestea pot fi extrem de utile într-o gamă foarte variată de afecţiuni. Bogatia in aceste substante ii confera eficacitatea.

Pentru a beneficia din plin de această plantă si de multiplele sale efecte curative ar trebui consumată sub formă crudă.

Se dizolvă pudra de pelin dulce în apă de izvor la temperatura camerei, sau se ia direct (¼ sau ½ linguriţă de pudră) cu apă de mai multe ori pe zi.

Este important de ştiut că, la temperaturi de peste 30 grade, anumite substanţe cu efect curativ pe care le conţine planta sunt distruse.

Rezultă aprox. 50 de porţii sub forma ultraconcentrată la 1 linguriţă (2 g) pentru o cană de apă, respectiv 100 de porţii sub formă concentrată la 1/2 linguriţă (1 g) pentru o cană de apă.

Istoric pelin dulce (pelinita)

Pelinita sau pelinul dulce este o planta anuala, originara din Asia, care face parte din familia Asteraceae, un grup de plante foarte numeros (contine 20000 de specii).

Creste in zone insorite, calde si  cu suficienta ploaie (in perioada de crestere, nivelul de precipitatii sa nu fie mai mic de 600 mm). Poate atinge inaltimi pana la 3 m.

Artemisia Annua a fost cunoscut si utilizat de mii de ani în medicina aiurvedica si medicina tradiţională chineză în tratamentul febrei şi malariei.

Insa cu timpul, in China, pelinul dulce a inceput sa fie ignorat.

Datorita nevoilor crescute in ceea ce priveste tratamentele impotriva malariei, in anii ’70, guvernul chinez a initiat o serie de cercetari asupra acestei plante.

Astfel s-au descoperit peste 400 ingrediente ale pelinului dulce din care cel putin 20 cu efecte benefice impotriva malariei.

Asa a reinceput gradual utilizarea acestuia, in special in cazurile de malarie rezistente la medicamente dar si in cancer.

Principiile active ale pelinului dulce au fost îndelung studiate.

S-a descoperit astfel că această plantă conţine mai multe substanţe active impotriva cancerului, printre care artemisinin sau artemisinină.

Aceasta substanta se gaseste in tulpina, frunze si inflorescente. Cele mai bogate in artemisinin sunt lastarii.

Pelinul dulce contine diversi polifenoli (flavone, flavonoli, acizi fenolici), dihidroartemisinin (metabolit activ al artemisninului), artesunat (derivat hidrosolubil al artemisininului)

Pelinul dulce si cancerul

Artemisia annua contine o substantă numită « artemisinină » sau « artemisinin» ale cărei efecte anticancerigene au fost confirmate de numeroase studii stiinţifice.

Însă această substanţă nu este singura cu proprietăţi curative.

Pelinul dulce conţine nenumărate alte principii active (vitamine, minerale, antioxidanţi etc) care sunt benefice în cancer şi alte probleme de sănătate.

Pelinul dulce in asociatie cu fierul

Studiile clinice arată că substanţele conţinute în pelinul dulce pot distruge celulele canceroase în proporţie de 28%.

Cand acesta este însoţit de un supliment de fier, eficacitatea creşte la 98%.

Aceasta, datorită faptului că celulele canceroase au tendinţa de a acumula mult fier iar substanţele active din pelinul dulce acţionează în mod selectiv asupra celulelor care conţin fier in exces.

In cazul cancerului de san, celulele maligne prezinta de 15 ori mai multi receptori de fier.

Astfel, pelinita, respectiv artemisinina (extractul de pelinita) este deosebit de benefica in cancerul de san.

În consecinţă, administrarea de pelin dulce nu are efecte secundare deoarece acesta nu acţionează asupra celulelor sănătoase, ci doar asupra celulelor bolnave.

În schimb medicamentele folosite în tratamentul cancerului distrug şi celule sănătoase.

In plus, slăbesc sistemul imunitar şi produc efecte secundare uneori severe.

Experienţele în laborator au demonstrat că pelinul dulce neutralizează celulele canceroase într-un timp record (16 ore) fără să afecteze celulele sănătoase.

Mai mult, tratamentul cu pelin dulce administrat unui câine cu cancer de oase în fază avansată ar fi dus la vindecarea acestuia în aproximativ cinci zile.

Aceasta informatie, care circula pe internet, pare sa fie o exagerare, fiind  puţin probabilă o vindecare atât de rapidă.

Substantele anticancerigene continute in pelinita, pe langa ca distrug celulele canceroase prin oxidare (datorita faptului ca acestea au o concentratie ridicata in fier), impiedica si migratia acestora.

S-a constatat ca, in cazul consumului de pelinita, celulele maligne dezvolta o proteina care are rolul de a preveni imprastierea acestora, deci formarea metastazelor.

In plus, pelinita inhiba anumite enzime care stimuleaza dezvoltarea tumorilor si blocheaza formarea de noi vase de sange care sa le alimenteze.

Cum mai poate fi de folos pulberea de pelin dulce în cancer ?

Consumată sub formă crudă, are capacitatea de a regla ph-ul organismului ceea ce este esential pentru sănătate.

Se ştie că bolile grave, si în special cancerul, sunt asociate cu un nivel ridicat de aciditate în organism. Un organism acid=organism bolnav.

Pulberea de pelin dulce (Artemisia annua) nu numai ca acţionează asupra celulelor canceroase distrugându-le, dar creează şi un mediu impropriu dezvoltării acestor celule combătând aciditatea organismului.

Este recomandat a se lua pulberea de pelin crudă cu apă de cât mai multe ori pe zi.

Apa este absolut necesară în cantităţi suficiente deoarece aceasta are rolul de a transporta substanţele nutritive şi principiile active către celule, ţesuturi, organe etc.

În afecţiunile sistemului digestiv, consumul pudrei de pelin dulce pe stomacul gol cu cel putin 30 minute înainte de masă este foarte important.

Astfel, planta vine în contact direct cu ţesuturile bolnave (cancer stomac, cancer colon, ulcer etc).

Aceleaşi beneficii le poate avea şi în afecţiunile vezicii urinare (cancer de vezică de ex).

De ce, în cazul cancerului, pelinul dulce trebuie asociat cu fier, pancreatină şi ulei de peşte ?

Substanţa activă anticancerigenă din pelinul dulce, adică artemisinina, este atrasă de celulele cu conţinut ridicat în fier.

Celulele cancerose au tendinţa de a absorbi fierul. O suplimentare cu fier este deci necesară pentru a spori eficienţa pelinului dulce în distrugerea celulelor canceroase.

Pancreatina (enzimele pancreatice) are capacitatea de a dizolva învelişul în care se protejează tumorile.

Acestea îşi fabrică un înveliş care le protejează împotriva acţiunii sistemului imunitar. Astfel, tumorile devin vulnerabile faţă de sistemului imunitar.

Prin urmare, substanţele anticancerigene pot să le pătrundă, în vederea distrugerii.

Enzimele pancreatice au un rol important în digestie (nu putem fi sănătoşi fără să avem un bun sistem digestiv).

In plus, ajuta la eliminarea celulelor bolnave din organism (detoxifiere).

Uleiul de peşte este deosebit de benefic în cancer. Pe de o parte, favorizează o mai bună absorbţie a substanţelor active din pelinul dulce.

Pe de altă parte împiedică răspândirea tumorilor prin blocarea procesului de formare a noi vase de sânge.

Aceste vase de sânge au rolul de a alimenta tumorile în formare. Uleiul de peşte conţine grăsimi sănătoase de tip omega 3.

Aceste grăsimi sunt deosebit de benefice pentru celulele sănătoase, nefiind însă pe placul  tumorilor, a căror hrană preferenţială este zahărul.

În prezenţa uleiului de peşte, celulele sănătoase se dezvoltă normal, în timp ce celulele cancerigene “mor de foame”.

Alte beneficii pelinului dulce

Malarie

Pelinul dulce (Artemisia Annua), dar in special artemisinina (substanta activa din pelinul dulce) este cunoscuta in primul rand ca remediu impotriva malariei.

Se foloseste ca materie prima pentru fabricarea medicamentelor pentru malarie.

Artemisinina rsepectiv efectele sale antimalarie au fost descoperite de catre cercetatorii chinezi in 1970, care erau in cautarea unei substante active impotriva acestei boli.

Medicamentele pe baza de artemisinin sunt recomandate de catre OMS impotriva malariei, in special in cazurile in care aceasta boala este rezistenta la clorochina, principalul tratament antimalarie.

Accesul larg la aceste medicamente au dus la scaderea numarului de bolnavi de malarie la nivel global.

Cum actioneaza principiile active din pelinita in malarie

Malaria este cauzata de un parazit bogat in fier care contamineaza sangele.

Artemisininul se leaga de celulele bogate in fier ale acestui parazit cauzand stres oxidativ respectiv radicali liberi care il distrug.

Pe acelasi principiu, are loc descompunerea celulelor canceroase folosind artemisinin, avand in vedere ca aceste celule prezinta o concentratie de fier ridicata in comparatie cu celulele sanatoase.

Parazitul malariei, de exemplu, nu poate trăi în prezenţa artmisininei datorita continutului ridicat in fier.

Ori artemisinina, distruge organismele care contin fier in exces.

De aceea pelinul dulce, respectiv extractul din acesta (artemisinina) se foloseşte ca şi medicament împotriva malariei. Pe acelasi principiu se bazeaza si efectul antitumoral.

Prostata

Pelinita s-a dovedit deosebit de benefica si in afectiunile prostatei (prostatita).

Pelinita combate inflamatia si reduce semnificativ frecventa urinarilor. Impreuna cu extractul de merisor este deasemenea folositoare in infectii urinare.

Sistem digestiv

Ceaiul de pelinita impreuna cu Digestovit este eficient in colita ulceroasa. Normalizeaza scaunul si elimina sangerarea.

Ceaiul de pelinita este folositor in boala Crohn si poate substitui partial sau chiar total medicamentele antiinflamatoare.

Sa nu uitam, ca pe termen lung, aceste medicamente nu numai ca nu sunt eficiente, dar datorita efectelor secundare, pot face mai mult rau decat bine, ducand la alte probleme de sanatate grave.

Are deasemenea un impact pozitiv asupra moralului pacientului, imbunatatindu-i sanatatea generala si calitatea de viata.

Artemisia annua este un excelent detoxifiant, antiseptic, antiparazitar şi stimulator digestiv.

Combate constipaţia, lucru foarte important, în special în cazul bolnavilor de cancer care suferă de constipaţie.

Când deşeurile nu sunt eliminate în totalitate din organism apare fenomenul de intoxicare care agravează starea bolnavului.

Este folositor in probleme de stomac.

Este hepatoprotector (benefic în hepatită, ciroză) şi un bun adjuvant în digestie dificilă şi probleme de stomac.

Favorizează buna funcţionare a ficatului şi bilei, ajută la eliminarea toxinelor din organism precum şi a paraziţilor.

Paraziti

Pentru eliminarea paraziţilor (giardoză, oxiurază, ascaridioză, teniază, chist hidatic) se poate lua singur sau poate fi combinat cu medicamentele mărindu-le astfel efectul.

Se fac cure de câte 2 săptămâni urmate de o săptămână de pauză.

Candidoza

Combate eficient infecţiile cu candida (ciuperci).

Este interesant de menţionat părerea unor specialişti în sănătate care susţin că boala canceroasă ar fi cauzată de ciuperci.

În această ordine de idei, pulberea de pelin dulce nu poate fi decât benefică.

Gripa, raceala, febra

Pelinul dulce este cunsocut si folosit de aproape 2000 de ani in medicina traditionala chineza ca remediu impotriva gripei, racelii si febrei.

Aceasta datorita proprietatilor antibacteriene, antivirale si antiinflamatore.

Alte beneficii

 • Întăreste sistemul imunitar şi ajută organismul să lupte cu boala.
 • Este benefic în diabet, pentru sănătatea oaselor, a gingiilor.
 • Combate respiraţia urât mirositoare.
 • Ceaiul de pelinita ajuta la eliminarea infectiilor la ochi.
 • Pelinul dulce (Artemisia annua) luat sub formă de pulbere crudă este deosebit de benefic pentru sănătatea vaselor de sânge, având capacitatea de a repara capilarele sparte (vase de sânge minuscule).
 • Capilarele sparte apar mai ales pe picioare şi pe faţă (rozacee).
 • Îmbunătăţeste circulaţia şi oxigenarea la nivelul pielii redându-i sănătatea şi prospeţimea

Care este deosebirea între pelinul dulce (artemisia annua) şi pelinul alb (artemisia absinthium)?

Se confundă deseori pelinul dulce cu pelinul alb, acesta din urmă fiind răspândit la noi în ţară şi comercializat la preţuri derizorii sub formă de ceai.

Frunzele pelinului alb sunt albicioase, mai mari şi crestate asemănătoare cu pătrunjelul, în timp ce pelinul dulce are frunze verzi şi foarte mărunte.

Florile pelinului alb, când ating maturitatea, sunt rotunde şi foarte îndesate ca năstureii, pe când pelinul dulce are flori foarte mărunte şi lunguieţe.

planta pelinita pelin dulce artemisia annua beneficii cancer covid lyme

Pelinul alb versus pelinita (pelinul dulce)

*Spre deosebire de pelinul alb (Artemisia Absinthum) cunoscut la noi in ţară, pelinul dulce (Artemisia Annua) provine din import.

Deci costul acestuia este mult mai ridicat. Acest produs este însoţit de certificat de calitate de la producător care îi atestă autenticitatea.

Este deasemenea important de ştiut că  pelinul alb (Artemisia Absinthium) conţine un ulei volatil care este toxic pentru ficat şi rinichi, deci o administrare pe termen lung duce la toxicitate.

Se confundă în mod sistematic pelinul dulce (pelinita) cu pelinul alb.

Astfel, foarte multe pagini pe internet care vorbesc despre pelinul dulce (pelinita) prezintă imagini ale pelinului alb !  Pentru a nu face confuzii între cele două specii, a se vedea imaginile de mai jos.

**Se ştie că, în general, plantele pentru ceai, comercializate sub formă vărsată, cuprind si tulpinile nu doar frunzele, şi sunt măcinate foarte grosolan.

Pentru a putea extrage principiile active ale plantei, aceasta trebuie fiartă.

Prin fierbere, se distrug o mare parte din substanţele benefice pe care le conţine. În plus, se poate consuma doar lichidul rezultat nu şi planta (care se arunca).


 

Pelinita contraindicatii: Nerecomandat femeilor gravide sau care alăptează.

Sursă: https://drhealthbenefits.com/herbal/herbal-plant/health-benefits-of-artemisia-annua

Compoziţie :

100% Pulbere de pelin dulce (artemisia annua) (părţile aeriene).

Mod de Administrare:

Peste 1 linguriţă rasa (2 g) sau 1/2 linguriţă rasă (1 g) de pulbere se toarnă o cană de apă sau ceai.In cancer în special, este recomandată administrarea cu apă de izvor la temperatura camerei şi împreună cu fier şi doze duble de pancreatină şi ulei de peşte.

1 recenzie pentru Ceai Pelin dulce (Artemisia Annua), 100 g pulbere

 1. Bunea Maricica

  Foarte bun !
  L-am folosit pentru noduli la sân .A dat rezultate .

  (0) (0)
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*Responsabilitate:

În timp ce încercăm să ne asigurăm că informațiile despre produs sunt corecte, uneori producătorii își pot modifica listele de ingrediente. Ambalajul și materialele reale ale produselor pot conține mai multe și/sau informații diferite decât cele afișate pe site-ul nostru web. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru web și să citiți întotdeauna etichetele, avertismentele și instrucțiunile înainte de a utiliza sau a consuma un produs. Pentru informații suplimentare despre un produs, vă rugăm să contactați producătorul. Conținutul și informațiile de pe acest site au scop de referință și nu sunt destinate să înlocuiască sfaturile date de un medic, farmacist sau alt profesionist autorizat din domeniul sănătății. Nu trebuie să utilizați aceste informații ca autodiagnostic sau pentru tratarea unei probleme de sănătate sau a unei boli. Contactați imediat medicul dvs. dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile referitoare la suplimentele alimentare nu au fost evaluate de Herbacom.ro și nu au scopul de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Veți primi un email când produsul revine în stoc.