Conform Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, aproape 2 milioane de români suferă de diabetul zaharat (tip 2). Ceea ce inseamna ca peste 11% din populație românească are aceasta boala cronica . Din păcate, procentul de persoane suferind de diabet, este în continuă creștere în România și la nivel mondial.
Ce este diabetul zaharat ?
Diabetul zaharat este cauzat de lipsa sau disfuncția secreției și utilizării insulinei. Această susbstanta este secretată de pancreas în timpul ingerarii zahărului și permite glucozei(zahărului) să pătrundă în celule pentru a produce energie și a scădea nivelul de glicemie (zahăr în sânge).
Când pancreasul este suprasolicitat, se poate instala o insuficiență de producție a insulinei sau pur și simplu o utilizare necorespunzătoare a acesteia, care nu mai este la fel de eficace pentru a scădea glicemia. O rezistență la insulină poate să se instaleze și, în acest caz, mai sunt doar câțiva pași până să apără diabetul.
La bolnavii de diabet, glucoza nu-și mai poate îndeplini rolul de sursă de energie pentru celule. Aceasta se acumulează în sânge și rezultă o creștere al nivelului de zahăr, numită hiperglicemie. Un nivel crescut de glicemie poate cauza daune la nivelul ochilor, inimii, rinichilor..
Există două tipuri de diabet :
– Diabetul de tip 1 (insulino-dependent) reprezentând 6% dintre diabetici, majoritatea fiind tineri
– Diabetul de tip 2 (zaharat) reprezentând 94% dintre diabetici cu vârste de peste 40 de ani
Simptomele ale diabetului zaharat tip 2
- senzatie de sete
- urinare frecventa si abundenta
- pofta crescuta de mancare
- respiratia are un miros specific de mar verde
- vedere incetosata
- stari de iritabilitate
- furnicaturi sau amorteala la nivelul mainilor sau picioarelor
- stari de oboseala
- rani care se vindeca greu
- infectii fungice (picioare, gura, unghii, intestin) care apar des
- infectii urinare frecvente
Factorii de risc :
– Obezitatea
– Alimentia dezechilibrată
– Carențele în vitamine și minerale precum cromul, magneziul, vitaminele B, zincul
– Lipsa activității fizice
– Îmbătrânirea
– Antecedentele familiale de diabet
– Un stres important
– Alimentația dezechilibrată în timpul sarcinii afectând fătul
Cum ne putem vindeca de diabetul zaharat (tip 2) ?
În primul rând, trebuie să evităm să consumăm alimente procesate, rafinate, ultra transformate, să reducem aportul de glucide și lactate, să mâncăm alimente bogate în minerale și vitamine. În plus, activitatea fizică este obligatorie în fiecare zi , timp de minim 30 de minute fără oprire.
Din păcate, alimentația și mișcarea nu sunt suficiente odată ce suferim de o boală cronică precum este diabetul zaharat. Suntem nevoiți zilnic să integrăm în stilul nostru de viață sănătos și un supliment alimentar bogat în vitamine, minerale și plante care țin sub control glicemia pentru a evită o recădere.
Vitaminele B, mineralele precum zincul, magneziul și cromul constitue elemente indispensabile în tratarea diabetului zaharat. Extractul de afine, scorțișoara, turmericul cătina și împreună cu acidul alfa lipoic măresc sensibilitatea la insulină, scad nivelul de glicemie din sânge, ajută la transformarea glucozei în energie și stimulează producția insulinei în pancreas.
Toate aceste elemente se regăsesc într-un singur produs, numit DIABETIL. Un produs de calitate, 100% natural, concentrat, bogat în extracte și cu o eficiență deosebită în combaterea cu succes a diabetului zaharat precum și complicațiilor legate de această boală.
2 comentarii la “Diabetul Zaharat (tip 2), se poate vindeca prin mijloace naturale?”
Buna dimineata. Produsul contine deja picolinat de crom asa ca nu mai este nevoie de un supliment de crom doar daca analizele medicale arata o lipsa majora de crom.
Bune informatii…am si eu diabet, iau medicamente si ma gandesc sa incep un tratament naturist deoarece medicamentele respective nu dau rezultate. Doresc sa cumpar Diabetil. Cu toate acestea, n-ar fi bine sa mai adaug un supliment de crom? Am auzit ca cromul e bun. Multumesc.