Echinaceea – Planta numarul 1 pentru raceala si gripa

echinaceea echinacea suplimente alimentare herbacom

Echinaceea – Planta numarul 1 pentru raceala si gripa

Echinaceea (Echinacea Purpurea) este una din cele mai cunoscute si vandute plante curative la nivel global. Contine o varietate impresionanta de substante active care ii confera multiple beneficii pentru sanatate. Echinacea este planta renumita pentru intarirea sistemului imunitar, fapt confirm de numeroase cercetari. Se foloseste in mod curent pentru diverse afectiuni de la gripa la raceala si o gama larga de boli infectioase.

Echinacea si COVID-19

Are efecte pozitive asupra imunitatii protejand organismul impotriva germenilor. Combate virusii, infectiile si inflamatia. Conform cercetarilor, principiile active pe care le contine fac din echinaceea un bun remediu natural impotriva infectiilor respiratorii cauzate de virusi. Cercetari foarte recenta confirma capacitatea acestei plante de a inactiva coronavirusul (COVID 19).

Echinaceea si virozele sesozinere

Echinacea stimuleaza inmultirea si activitatea celulelor sistemului imunitar. Ea comanda eliberarea unor substante antivirale in organism cum este interferonul, cu ajutorul caruia sunt neutralizati virusii. Echinacea actioneaza in mod direct asupra virusilor precum propolisul. Ea mobilizeaza toate resursele sistemului imunitar pentru distrugerea lor.

Exista un intreg arsenal de medicamente (antibioticele) care actioneaza doar impotriva bacteriilor dar nu si impotriva virusilor.

Este foarte folosita ca remediu atat in prevenirea cat si tratamentul racelii si gripei. Studiile arata ca echinaceea poate reduce considerabil riscul de imbolnavire in caz de raceli si gripe si poate scurta durata bolii. Reduce deasemenea posibilitatea aparitiei complicatiilor (pneumonie, infectii ale urechii etc.)

De asemeneam, are efecte benefice in anxietate. Reduce inflamatia si durerea.

Combate acneea si eczemele. Are proprietati antioxidante (reduce stresul oxidativ) si antiimbatranire.

Se poate folosi si de catre femeile insarcinate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Veți primi un email când produsul revine în stoc.