Apa cu lamaie, nu este buna pentru toata lumea!

Apa cu lamaie, nu este buna pentru toata lumea!

 apa cu lamaie

Lamaia este foarte la moda in ziua de azi intrucat este considerata ca fiind alimentul detox numarul unu. Auzim de ea peste tot dar din pacate exista o problema. S-au omis anumite elemente esentiale despre acest aliment « minune ».

Lamaia nu este buna pentru toata lumea!

De ce apa cu lamaie nu este buna pentru mine? 

Pentru ca sunteti neuroartritic!

In naturopatie, exista doua constitutii : persoanele de natura sangvinopletorica si cele de natura neuroartritica. Constitutia naturopatica este cadoul nostru la nastere. Este capitalul nostru inascut, vitalitatea de baza. Ea reflecta silueta, trasaturile de personalitate, modurile de a reactiona. De asemenea, constitutia determina fragilitatiile si puteriile noastre fiziologice.

 

Care este constitutia mea?

Neuroartritic : membre lungi si subtiri, svelt, chip alungit, ten palid, privire ingrijorata, emotiv, stresat, friguros (cauta caldura), extremitati reci, transpira putin, nu are multa pofta de mancare, digera mai greu. Predispus la dureri osteoarticulare, reumatism, eczeme, spasmofilie.

Sangvinopletoric : solid, uneori supraponderal, osatura lata, zambitor, optimist, voce puternica, comunicativ, tenul mai degraba rosu, ii este adesea ori cald, transpira usor, digera bine. Ii place sportul si placerile vietii. Predispus la hipertensiune arteriala, diabet, colesterol marit, crize de fiere si guta.

morfologie constitutii
In stanga se afla constituia neuroartritica si in dreapta cea sangvinopletorica.

« Terenul » schimba tot !

Persoana neuroatritica nu are potentialul metabolic sa neutralizeze acizii din citrice. Sangele trebuie neaparat sa pastreze un pH stabil si relativ neutru (7.4) pentru a-si asigura supravietuirea. Pentru a se mentine in viata, corpul va cauta minerale alcaline (magneziu, calciu, potasiu) in oase, dinti, piele etc. Este vorba de neutralizarea aciditatii prin « furtul » mineralelor. Acelasi lucru se aplica tuturor alimentelor acide care sunt demineralizante. Pe termen lung, unghiile se vor subtia, parul va devin ca fanul, vor aparea durerile gastrice si osteoarticulare etc.

In schimb, organismul persoanei sangvinopletroica stie sa oxideze fara probleme acizii din fructe. Ea va utiliza alimentele alcaline ingerate in neutralizarea aciziilor in exces cu ajutorul mineralelor alcaline si le va transforma in saruri neutre, astfel organismul se va putea alcaliniza. Acest proces se numeste neutralizarea aciditatii prin oxidare.

Sunt sangvinopletoric, pot sa beau apa cu lamaie ? 

Primvara este anotimpul ficatului in Medicina Chineza Traditionala. Este momentul oportun pentru a realiza o cura de apa cu lamaie. Pentru aceasta cura, vom stoarce o lamaie intr-un pahar cu apa calduta, care se va consuma dupa-masa.  Desi se spune mereu ca apa cu lamaie se bea dimineata la trezire insa lamaia este mai bine metabolizata intr-un corp cald si nu imediat cand incepeti ziua. Durata curei este de o luna.

Concluzie naturopatica

Evitati tendintele inainte sa intreprindeti ceva, trebuie intai sa va cunoasteti ! Fiecare dintre noi este diferit, asadar nu se aplica aceeasi tehnica sau metoda la toata lumea. Puteti sa va faceti mai mult rau decat bine.

Asadar, va sfatuiesc sa consultati un naturopat pentru a va ajuta sa descoperiti constitutia, temperamentul dumneavoastra si sa cunoasteti ce anume aveti nevoie. Naturopatul ofera pacientului uneltele potrivite pentru organismul sau si il invata sa devina autonom cu privire la propria lui sanatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Veți primi un email când produsul revine în stoc.