Paducel (Crataegus Monogyna) (Common Hawthorn), 565 mg/capsula, 250 capsule – Swanson
Boabele de păducel sunt fructe minuscule care cresc pe copaci și arbuști aparținând genului Crataegus.
Genul include sute de specii întâlnite frecvent în Europa, America de Nord și Asia.
Aceste fructe de padure bogate in nutrienti au un gust acidulat, acidulat si dulceata usoara. Acestea variază în culori de la galben la roșu închis (1 Sursă de încredere).
De sute de ani, oamenii au folosit fructe de păducel ca remediu pe bază de plante pentru probleme digestive, probleme cardiace și hipertensiune arterială.
De fapt, boabele au fost o parte cheie a medicinei tradiționale chineze începând cu cel puțin 659 d.Hr.
Iată 9 beneficii pentru sănătate ale fructelor de păducel.
1. Încărcat cu antioxidanți
Boabele de păducel sunt o sursă bogată de polifenoli, care sunt compuși antioxidanti puternici găsiți în plante (sursă).
Antioxidanții ajută la neutralizarea moleculelor instabile numite radicali liberi care vă pot dăuna organismului atunci când sunt prezenți la niveluri ridicate.
Radicalii liberi pot proveni din anumite alimente. De asemenea, puteți avea niveluri mai mari ale acestora ca urmare a expunerii la toxine din mediu, cum ar fi poluarea aerului și fumul de țigară.
Polifenolii sunt asociați cu numeroase beneficii pentru sănătate datorită activității lor antioxidante, inclusiv un risc mai mic de (2 Sursă de încredere, 4 Sursă de încredere, 5 Sursă de încredere):
- unele cancere
- diabet de tip 2
- astm
- unele infectii
- probleme cu inima
- îmbătrânirea prematură a pielii
2. Poate avea proprietăți antiinflamatorii
Boabele de păducel pot avea proprietăți antiinflamatorii care ar putea îmbunătăți sănătatea.
Cercetările au descoperit că inflamația cronică este legată de multe boli, inclusiv diabetul de tip 2, astmul și anumite tipuri de cancer (sursă).
Într-un studiu efectuat pe șoareci cu boală hepatică, extractul de fructe de păducel a scăzut semnificativ nivelurile de compuși inflamatori, ceea ce duce la reducerea inflamației și leziunilor hepatice.
Într-un studiu, cercetătorii au administrat vitexină – un compus prezent în frunzele de păducel – șoarecilor cu afecțiuni respiratorii. Acest tratament a scăzut producția de molecule care declanșează inflamația și a redus răspunsul celulelor albe din sânge la inflamație.
3. Poate scădea tensiunea arterială
În medicina tradițională chineză, boabele de păducel sunt unul dintre alimentele cel mai frecvent recomandate pentru a ajuta la tratarea hipertensiunii arteriale.
Studiile pe animale arată că păducelul poate acționa ca un vasodilatator, ceea ce înseamnă că poate relaxa vasele de sânge strânse, scăzând în cele din urmă tensiunea arterială.
Un studiu de 10 săptămâni a analizat efectele consumului de extract de păducel la 36 de persoane cu tensiune arterială ușor crescută.
Cercetătorii au descoperit că cei care au luat zilnic 500 mg de extract au scăzut tensiunea arterială diastolică – numărul de jos al unei citiri a tensiunii arteriale.
Într-un studiu din 2006, cercetătorii au dat 1.200 mg de extract de păducel la 79 de persoane cu diabet de tip 2 și hipertensiune arterială în fiecare zi, timp de 16 săptămâni.
Persoanele care au luat extractul au experimentat mai multe îmbunătățiri ale tensiunii arteriale decât cei din grupul placebo.
4. Poate reduce nivelul colesterolului din sânge
Unele studii indică faptul că extractul de fructe de păducel poate îmbunătăți nivelul de colesterol din sânge datorită conținutului său de flavonoide și pectină. Pectina este un tip de fibră implicată în metabolismul colesterolului (sursa).
Nivelurile dezechilibrate ale colesterolului din sânge – în special trigliceridele ridicate și colesterolul HDL (bun) scăzut – joacă un rol în ateroscleroză sau acumularea plăcii în vasele de sânge.
Dacă placa continuă să se acumuleze, aceasta ar putea bloca complet un vas de sânge, ducând la un atac de cord sau un accident vascular cerebral.
Într-un studiu pe animale, șoarecii care au primit două doze de extract de păducel au avut colesterol total și LDL (rău) mai scăzut, precum și niveluri de trigliceride hepatice cu 28-47% mai scăzute, în comparație cu șoarecii care nu au primit extractul.
În mod similar, un studiu de 6 săptămâni la șobolani a arătat că, atunci când șobolanii au fost hrăniți cu suplimente de fructe de păducel, ei au scăzut semnificativ nivelurile de trigliceride de post și de colesterol LDL (rău).
În cele din urmă, un studiu de 6 luni pe 64 de persoane cu ateroscleroză a constatat că administrarea de extract de păducel la o doză de 2,3 mg pe kilogram (5 mg pe kg) de greutate corporală a redus semnificativ grosimea formării plăcilor dăunătoare în artera carotidă.
5. Folosit pentru a ajuta digestia
Oamenii au folosit fructe de păducel și extract de secole pentru a trata problemele digestive, în special indigestia și durerile de stomac (sursă).
Aceste fructe de păducel conțin fibre, despre care s-a dovedit că ajută digestia prin reducerea constipației și acționând ca un prebiotic.
Prebioticele sunt alimente care hrănesc și promovează bacteriile intestinale sănătoase, care sunt vitale pentru menținerea digestiei sănătoase.
Un studiu observațional la persoanele cu digestie lentă a constatat că fiecare gram suplimentar de fibre alimentare consumate de oameni a fost asociat cu o scădere de 30 de minute a timpului dintre mișcările intestinale.
Cu alte cuvinte, cu cât oamenii mâncau mai multe fibre, cu atât făceau mai des.
În plus, un studiu pe șobolani a observat că extractul de păducel a redus dramatic timpul de tranzit intestinal al alimentelor în sistemul digestiv.
Timpul redus de tranzit intestinal înseamnă că alimentele se mișcă mai rapid prin sistemul digestiv, ceea ce poate atenua indigestia.
6. Poate avea proprietăți anti-îmbătrânire
Boabele de păducel pot ajuta la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii cauzate de degradarea colagenului din cauza expunerii excesive la soare sau la lumina ultravioletă.
Un studiu pe eprubetă a constatat că un amestec de extract de păducel și ginseng ar putea preveni semnele de îmbătrânire prin inhibarea formării ridurilor și creșterea umidității pielii.
7. Poate reduce anxietatea
Oamenii de știință au investigat păducelul ca o potențială terapie nouă pentru tulburările de anxietate.
Într-un studiu mai vechi pe 264 de persoane cu anxietate, o combinație de extract de păducel, magneziu și floare de mac din California a redus semnificativ nivelul de anxietate în comparație cu un placebo. Cu toate acestea, nu este clar ce rol specific au jucat aceste fructe de paducel.
Aceste fructe de păducel par să aibă puține efecte secundare în comparație cu medicamentele tradiționale anti-anxietate.
Acesta este unul dintre motivele pentru care oamenii de știință continuă să-l cerceteze ca un potențial tratament pentru tulburările sistemului nervos central, cum ar fi anxietatea și depresia.
Cu toate acestea, aceste studii au folosit diverse tipuri de produse din păducel, nu neapărat boabe în mod specific.
8. Pentru tratarea insuficienței cardiace
Boabele de păducel sunt cel mai bine cunoscute pentru utilizarea în contexte tradiționale în tratarea insuficienței cardiace, alături de alte medicamente tradiționale.
Insuficiența cardiacă este o afecțiune în care inima nu poate pompa sângele în mod corespunzător.
Mai multe studii au sugerat că boabele de păducel pot avea efecte benefice fără efecte adverse severe la persoanele cu insuficiență cardiacă.
Studiile arată în cea mai mare parte îmbunătățiri ale funcției cardiace și ale simptomelor de insuficiență cardiacă – cum ar fi dificultăți de respirație și oboseală.
Cercetătorii au sugerat că compușii numiți flavonoide din păducel ar putea fi în spatele acestor efecte benefice.
9. Ușor de adăugat în dieta ta
Boabele de păducel pot fi dificil de găsit la magazinul tău alimentar local. Cu toate acestea, s-ar putea să-l găsiți la piețele de fermieri și în magazinele specializate de produse naturiste.
Puteți adăuga păducel în dieta dumneavoastră în mai multe moduri:
- Boabele crude
- Boabele crude de păducel au un gust acru, ușor dulce și sunt o gustare grozavă din mers. Dar încercați să nu mâncați semințele. Ca și semințele de măr, ele conțin cianura toxina.
- Ceai
- Puteți cumpăra ceai de păducel prefabricat sau puteți să vă faceți singur folosind fructe de pădure, florile și frunzele uscate ale plantei.
- Dulceuri și deserturi
- În sud-estul Statelor Unite, oamenii fac de obicei boabe de păducel în dulceață, umplutură de plăcintă și sirop.
- Vin și oțet
- Boabele de păducel pot fi fermentate într-o băutură alcoolică gustoasă (pentru adulți) sau într-un oțet aromat pe care îl puteți folosi pentru a face dressing pentru salată.
- Suplimente
- Puteți lua suplimente de fructe de păducel într-o formă convenabilă de pudră, pastilă sau lichidă.
Suplimentele cu fructe de păducel conțin de obicei boabe împreună cu frunzele și florile, deși unele includ doar frunzele și florile.
Diferitele mărci și forme de suplimente de păducel au recomandări diferite de dozare. Dozele tipice sunt 250-500 mg de trei ori pe zi. Cu toate acestea, cercetările nu au determinat încă o doză eficientă optimă (sursă).
Concluzie
În primul rând, ca urmare a conținutului său de antioxidanți, boabele de păducel pot avea numeroase efecte asupra sănătății, în special pentru inima ta.
Studiile indică faptul că poate scădea tensiunea arterială și nivelul colesterolului din sânge și poate chiar ajuta la tratarea insuficienței cardiace.
În plus, poate reduce inflamația, poate reduce semnele de îmbătrânire a pielii și poate ajuta digestia.
Produs in SUA.
Recenzii
There are no reviews yet