-8%
Primo NutritionPrimo NutritionSuplimente originale de la Primo Nutrition

Coenzima Q10, 200 mg, 90 capsule

2 RECENZII

Prețul inițial a fost: 129.00 lei.Prețul curent este: 119.00 lei.

Indicatii Coenzima Q10 200 mg:

 • Benefica impotriva bolilor cardiovasculare
 • Scade tensiunea arteriala
 • Creste vitalitatea/energia
 • Combate paradontoza
 • Imbunatateste performanta fizica
 • Amelioreaza simptomele asociate diabetului tip 2
Concentrație COQ10
Capsule
90 capsule
Timpul estimat de livrare: 24h-48h

IN STOC

Ai nevoie de ajutor? 

Contacteaza-ne!

Nu te descurci să comanzi online? Vrei să te ajutăm? Sună și comandă telefonic

La plata cu Card Online + EasyBox, taxa de transport este doar 12.00 RON

Dacă ați plasat comanda până în ora 12:00, coletul va pleca de la noi in aceeasi zi

Transport gratuit

La comenzi ce depasesc suma de 350 RON, transportul este gratuit.

La plata cu Card Online + EasyBox, taxa de transport este doar 12.00 RON

Dacă ați plasat comanda până în ora 12:00, coletul va pleca de la noi in aceeasi zi

Coenzima Q10 KanekaQ10™, 200 mg/capsula, 90 capsule, Primo Nutrition

CoQ10 coenzima

Coenzima Q10 întărește inima, îmbunătățește performanțele atletice, promovează vindecarea, regenerarea, elimină oboseala și epuizarea

Disponibila si in concentratii de CoQ10  200 mg, 400 mg600 mg.

Supliment de coenzima Q10, produs natural cu absorbtie superioara, obtinut prin fermentatie. KanekaQ10™ este singura CoQ10 100% naturala obtinuta prin fermentatie si care este disponibila pe piata suplimentilor nutritivi la ora actuala.

Fabricata de Kaneka Corporation Japonia de cel putin 30 de ani, KanekaQ10™ a devenit produsul standard in industria suplimentilor de coenzima Q10.

Despre coenzima Q10

Apropiatã ca structura chimicã de vitamina K,  CoQ10 este, de asemenea un antioxidant.

Antioxidantii sunt substante care anihileaza radicalii liberi (compusi ce iau nastere in urma reactiilor metabolice).

Radicalii liberi au efect destructor asupra celulelor (stres oxidativ) fiind capabili de a exercita modificari asupra ADN ului, cauzand moartea celulelor.

Radicalii liberi apar în mod natural în organism. Toxinele din mediu (inclusiv lumina ultravioleta, radiatii, fumatul, poluarea aerului) pot creste, de asemenea, numãrul acestor particule daunatoare. Oamenii de stiintã cred cã radicalii liberi contribuie la procesul de imbatranire si la accelerarea acestuia. In plus, radicali liberi sunt direct legati de dezvoltarea unui numãr de probleme de sanatate, inclusiv boli de inima si cancer.

Antioxidantii, cum este coenzima Q10, pot neutraliza radicalii liberi si pot reduce sau chiar preveni daunele pe care acestia le produc.

Aceasta coenzima, care actioneazã ca o vitaminã în organism, activeaza productia de energie la nivel celular.

Toate procesele fiziologice care necesitã consum de energie au nevoie de CoQ10. Aceasta substanta este prezenta in intregul organism, in special in inima, la nivelul gingiilor si membranelor mucoase ale tesutului stomacal. O regasim in toate organele care joacã un rol în sistemul imunitar, la nivelul ficatului, rinichilor, prostatei, etc. De aici ii provine si denumirea „ubiquinone” însemnând „omniprezent”.

Este considerata un supliment alimentar si nu un medicament, deoarece este un produs natural, care nu poate face obiectul unui brevet farmaceutic.

Surse alimentare

În teorie, organismul este capabil sa sintetizeze CoQ10 de care are nevoie si, prin urmare, aportul dietetic din aceastã substantã, estimat la 10 mg sau mai putin, reprezintã o proportie micã din cantitatea de CoQ10 din organism . Carnea, pestele, nucile, semintele, uleiul sunt surse de CoQ10.  Insa, cantitatile in aceasta substanta din alimente sunt nesemnificative pentru acoperirea nevoilor zilnice ale organismului.
Dozele necesare pentru utilizãri terapeutice nu pot fi obtinute doar din alimentatie fãrã utilizarea de suplimente de coenzima q10.

Carenta in coenzima q10

Deoarece, in conditii optime, organismul o poate sintetiza în functie de nevoile sale, nu este considerata un nutrient esential. Aportul zilnic recomandat de CoQ10 nu a fost inca stabilit in mod riguros, iar controlul nivelului de coenzima q10 din organism nu se practica la ora actuala. Cu toate acestea, s-a observat cã, odatã cu vârsta, organismul produce din ce in ce mai putina coenzima q10.

S-a constatat de asemenea, cã pacientii cu boli de inima sau boli cardiovasculare, anumite tipuri de cancer, boli ale gingiilor, hipertensiune arterialã, SIDA, tulburãri musculare sau degenerescenta maculara prezinta un nivel scãzut de CoQ10.

Unele medicamente, in special cele impotriva colesterolului, pot reduce nivelul de coenzima q10 din organism.

În Japonia si Europa, se prescrie simultan coenzima q10 cu statine (pentru scãderea grãsimilor din sânge) sau beta-blocante (pentru scãderea tensiunii arteriale), si pentru prevenirea deficientei de coenzima Q10 asociata cu bolile de inima.

Istoric

CoQ10 a fost descoperit si izolata în 1957 în Statele Unite. In schimb, japonezii, i-au descoperit proprietatile terapeutice la începutul anilor 1960, dupã ce au observat ca persoanele cu insuficientã cardiacã congestivã aveau un nivel scãzut in aceasta substanta. În aceasta þarã unde, începând din 1974, coenzima q10 este omologata pentru tratamentul insuficientei cardiace congestive, milioane de pacienti o iau zilnic. Este utilizata în acelasi scop în Europa, Rusia si Israel. Prescriptia  si utilizarea ei pentru insuficientã cardiacã este mult mai putin frecventa in America de Nord.

În anii 1960, s-a constatat deasemenea cã pacientii cu diferite tipuri de cancer (de san, pulmonar, de prostatã, pancreas, colon,
rinichi, etc.), tind sã aibã niveluri anormal de scãzute in coenzima Q10. Datorita acestor descoperiri, suplimentii de coenzima q10
sunt tot mai utilizati de catre bolnavii de cancer si cei care prezinta riscul de a se imbolnavi de cancer.

Cercetari

Utilizãri medicale recunoscute:

În Japonia, precum si în mai multe þãri europene, protocoalele de medicina conventionala includ administrarea de coenzima Q10 pentru a trata insuficienta cardiaca congestiva, diverse probleme cardiace sau cardiovasculare, precum si pentru controlul tensiunii arteriale. In SUA, Food and Drug Administration a acordat statutul de medicament la anumite suplimente de coenzima Q10 pentru tratamentul bolii Huntington si encefalomiopatiei mitocondriale (tulburari neuromusculare rare, asociate cu disfuncþie mitocondrialã).

Hipertensiune arteriala:

Autorii unei analize publicatã în 2007, au scrutat 12 studii clinice (362 subiecti in total). Ei au ajuns la concluzia cã la pacientii cu hipertensiune arterialã, coenzima q10 poate reduce tensiunea arterialã sistolicã de 17 mmHg si diastolica de 10 mmHg,
fãrã reactii adverse. Dozele utilizate în studii au variat de la 60 mg la 100 mg de douã ori pe zi.

Insuficientã cardiacã (clasa I-III):

Utilizarea de CoQ10 ca adjuvant la terapia conventionala pentru a trata insuficienta cardiaca este parte a protocoalelor de tratament comun în Japonia si unele tãri europene.

Autorii unei meta-analize publicatã în 2006, au revazut 11 studii clinice (319 subiecti in total). Recunoscând în acelasi timp faptul
cã cele mai multe studii au inclus un numãr limitat de subiecti, au ajuns la concluzia cã coenzima q10 are un efect benefic la pacientii cu insuficientã cardiacã congestivã. Efectul este mai pronuntat în cazul în care deficienta este usoarã sau moderatã (clasa I-III) si atunci când pacientii nu iau inhibitori de conversie a angiotensinei. Dozele utilizate în studii au variat de la 60 mg la
200 mg de douã ori pe zi.

Alte probleme cardiace:

În cursul mai multor studii clinice preliminare, s-a constatat cã CoQ10 poate fi utila pentru tratarea anumitor tipuri de cardiomiopatie (defectiuni ale muschiului inimii).

Rezultatele acestor studii clinice preliminare si studii de caz sugereaza ca suplimentarea in coenzima q10 poate preveni recidiva si dezvoltarea aterosclerozei la persoanele care au avut un infarct miocardic.

coenzima q10 îmbătrânire inimă imunitate creier

Statine si dureri musculare

10% la 15% din pacientii care au luat statine se plâng de dureri musculare (potrivit unor surse acest procent se ridicã la 22%). S-a emis ipoteza ca aceste tulburari sunt cauzate de faptul cã statinele reduc nivelul de coenzima Q10 în muschi. Unele teste au fost efectuate pentru a verifica dacã suplimentarea cu aceasta substanta ar putea rezolva aceastã problemã, dar rezultatele au fost contradictorii.

Deoarece coenzima q10 nu prezinta reactii adverse, un autor precizeazã cã aceasta poate fi testata la pacientii cu  dureri musculare rezistente la tratamentul obisnuit.

Performante fizice si recuperare dupa efort

Prin efectul sãu antioxidant, coenzima q10 reduce deteriorarea celulelor cauzata de efortul intensiv si creste gradul de recuperare dupa efort. Rezultatele a douã studii recente efectuate în Japonia indicã faptul cã suplimentii de coenzima q10 reduc problemele musculare la sportivii care practica kendo, cat si oboseala cauzatã de efortul fizic intens.

Diabet

Anumite studii clinice preliminare indica efectul pozitiv al coenzimei q10 asupra rezistentei la insulinã la subiectii cu
hipertensiune arteriala. Rezultatele unui studiu pe 74 subiecti indicã faptul cã CoQ10 (100 mg, de 2 ori pe zi timp de 1 an) a avut, de asemenea, pe termen lung, un efect de scãdere a glicemiei la pacientii cu diabet zaharat tip 2.

Reducerea toxicitãtii tratamentelor anti-cancer:

Unele medicamente impotriva cancerului, pot avea efecte negative asupra inimii. Testele pe animale si studiile clinice preliminare indica faptul ca coenzima q10 (30 mg la 240 mg pe zi) poate proteja inima împotriva efectelor toxice. Datele sunt promitatoare, dar raman preliminare.

În plus, mai multe cazuri de stabilizare, de regresie sau de vindecare a cancerului atribuite coenzimei q10 (90 mg la 390 mg pe zi, în plus fatã de tratamentul conventional) au fost raportate. Studii clinice preliminare recente sugereazã cã CoQ10 combinata cu tratamentele conventionale, ar putea reduce riscul de reaparitie a melanomului si incetini progresia tumorilor la femeile cu cancer de san.

Diverse:

Testele preliminare sugereazã faptul cã CoQ10 poate fi utila in migrene si poate reduce simptomele bolii Huntington, Parkinson,
ataxiei Friedrich, distrofiei musculaire si fibromialgiei.

Având în vedere efectele sale antioxidante, CoQ10 este vânduta ca supliment anti-îmbãtrânire.

Mãsuri de precautie

Coenzima Q10 este considerata foarte sigura, chiar si pe termen lung.

Necesarul de CoQ10 nu a fost stabilit pentru femeile gravide si care alãpteazã.

Persoanele cu boli de inima, interesate de tratamentul cu CoQ10 trebuie sã facã acest lucru sub supraveghere medicalã.

Persoanele cu diabet zaharat. Deoarece CoQ10 poate reduce glucoza din sange, glicemia trebuie monitorizatã atent, atunci când începeti sã luati coenzima q10. Dacã este necesar, consultati medicul pentru a ajusta dozele de medicamente clasice hipoglicemiante.

Contra-indicatii: Nu se cunosc.

Reactii adverse: Rare, usoare si de obicei de naturã gastro-intestinalã.

Interactiuni

Cu plante sau suplimente: Nu se cunosc.

Cu medicamente:

* Efectul hipotensiv al CoQ10 ar putea sa se adauge efectului medicamentelor utilizate pentru tratarea hipertensiunii arteriale.
* Pacientii cãrora li se administreazã chimioterapie ar trebui sã consulte medicul înainte de a lua un supliment de CoQ10.
* Datoritã similaritãtii sale chimice cu vitamina K, coenzima q10 ar putea, teoretic, contracara efectul warfarinei, un
anticoagulant. Cu toate acestea, într-un studiu încrucisat cu 24 de subiecti, aceastã interactiune nu a fost observata.

Marja de sigurantã a warfarinei fiind limitata, este de preferat, dacã luãm coenzima q10, sã vorbim cu medicul.
* Unele medicamente pot reduce nivelul de coenzima q10 in organism :
– Statine (colesterol)
– Beta-blocante, metildopa, hidroclorotiazida, clonidina, Hidralazina (hipertensiune arterialã)
– Gliburide, phenformin (diabet zaharat)
– Antidepresive triciclice (imipramina, de exemplu)
– Medicamentele antipsihotice în familie fenotiazinici.

Prezentare

* Cele mai multe suplimente de coenzima q10 sunt sub formã de capsule gelatinoase continand o bazã de ulei. Unele sunt sub forma de comprimate masticabile.
* În 2009, ConsumerLab.com a testat 41 suplimente de coenzima q10: toate, cu exceptia unuia, nu continea cantitatea de coenzima q10 indicatã pe eticheta.
*Se pare ca suplimentele care contin sub 90-100 mg oferite de unii producãtori, prezinta o eficacitate scazuta. Doza minimã pentru un efect antioxidant in organism este de 90 mg.
* Se utilizeaza, de asemenea, coenzima Q10 în produsele cosmetice, în Europa, dar si în America de Nord.

Recomandam a se citi si articolul: De ce este necesar să luăm Coenzima Q10 ?


Notificat cu seria AC, Nr. 1151.

Produs in UE

Informatii de pe: http://www.passeportsante.net/

Compozitie pe capsula:200 mg de Coenzima Q10 (Ubidecarenona Kaneka Q10).Ingrediente inactive: capsula vegetala farmaceutica.
Mod de administrare:Se administreaza 1 capsula pe zi in timpul mesei.

2 recenzii pentru Coenzima Q10, 200 mg, 90 capsule

 1. Georgiana Raspopa (Cumpărător verificat)

  (0) (0)
 2. George Stefanescu (Cumpărător verificat)

  Este un produs care il iau in permanenta,in ultimul an de zile .

  (0) (0)
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*Responsabilitate:

În timp ce încercăm să ne asigurăm că informațiile despre produs sunt corecte, uneori producătorii își pot modifica listele de ingrediente. Ambalajul și materialele reale ale produselor pot conține mai multe și/sau informații diferite decât cele afișate pe site-ul nostru web. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru web și să citiți întotdeauna etichetele, avertismentele și instrucțiunile înainte de a utiliza sau a consuma un produs. Pentru informații suplimentare despre un produs, vă rugăm să contactați producătorul. Conținutul și informațiile de pe acest site au scop de referință și nu sunt destinate să înlocuiască sfaturile date de un medic, farmacist sau alt profesionist autorizat din domeniul sănătății. Nu trebuie să utilizați aceste informații ca autodiagnostic sau pentru tratarea unei probleme de sănătate sau a unei boli. Contactați imediat medicul dvs. dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile referitoare la suplimentele alimentare nu au fost evaluate de Herbacom.ro și nu au scopul de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Veți primi un email când produsul revine în stoc.