Originar din China, Ginkgo Biloba este un copac unic in lume cu o vechime estimata de catre cercetarile oficiale la peste 200 milioane de ani. Arborele poate creste la inaltimi de pana la 50 de metri si este cultivat intens fiind folosit in medicina traditionala si ca o sursa de hrana. Poate fi recunoscut prin forma frunzele sale, semanand cu doi lobi uniti, de unde si numele « biloba ».
Beneficiile pentru sanatate se regasesc in extractul din frunzele copacului. Cercetari stiinfice credibile au scos la iveala faptul ca ginkgo biloba actioneaza in mai multe feluri :
- Antioxidant (recomandat in vitiligo)
- Anti-inflamator
- Anti-stres
- Antidepresiv
- Anti-cancerigen (distrugerea celulelor canceroase, micsorarea tumorilor etc.)
- Anticoagulant
- Anti-diabetic
- Impiedica degradarea pielii, atunci cand este incorporat in produse cosmetice
- Stimulator al circulatiei sangelui (combate ateroscleroza)
- Neuroprotector, imbunatatind memoria si celelalte functii cognitive
- Imbunatateste starea emotionala
- Previne infectiile oculare, ajuta la mentinerea sanatatii ochiului
- Protector al sistemului cardiovascular
- Protector al ficatului (in doze moderate)
- Ajuta la repararea ADN-ului
- Previne aparitia bolilor respiratorii, alergiile
- Impiedica degradareea auzului (previne tinitus-ul, sau bazaitul/tiuitul in urechi – probleme tot mai comune in mediile poluate cu radiofrecvente in care traim)
- Prin stimularea circulatiei, ajuta implicit la imbunatatirea functiei sexuale
- Si altele…
Studii realizate in SUA, Japonia si Europa au demonstrat capacitatea extractului de ginkgo biloba in a imbunatati starea celor bolnavi de afectiuni cognitive precum Alzheimer-ul. La o concentratie de numai 240 mg/zi, tratamentul cu ginkgo biloba a inlaturat simptomele bolii, imbunatatind astfel functiile cognitive ale subiectului. Europenii au realizat teste comparative (publicate in cadrul unui studiu de catre Jurnalului European de Neurologie) intre medicamente farmaceutice si ginkgo biloba, pentru atenuarea simptomelor asociate cu dementa si boala Alzheimer. Testele au dovedit ca extractul de ginkgo biloba obtine cel putin aceleasi rezultate terapeutice in aceasta privinta ca si medicamentele conventionale.
Cu toate acestea, extractul de ginkgo biloba nu trebuie administrat femeilor gravide sau care alapteaza. Mai mult, acesta poate interactiona negativ cu medicamente anti-coagulante.
In concluzie, ginkgo biloba poate fi considerata o planta cu proprietati deosebite oferind numeroase beneficii terapeutice, cele mai importante fiind prevenirea si tratarea bolilor de natura cognitiva cat si afectiunile legate de circulatie si sistemul cardiovascular.
-
Ginkgo Biloba Extract, 120 mg, 120 capsule65.00 leiAdaugă la FavoriteAdăugat la FavoriteAdaugă la Favorite
Un comentariu la “Ginkgo Biloba – pentru sanatatea creierului, circulatiei si tiuitului in urechi”
Eu i-am cumparat la maica mea niste ginkgo biloba ca are probleme cu memoria de scurta durata, deocamdata este multumita de rezultate.