Pulbere (pudra) fina de Graviola (Annona Muricata/Soursop) pentru ceai, 100 g – Primo Nutrition
Graviola (annona muricata) este un copac care creste salbatic in zonele tropicale: Caraibe, America centrala si de sud, Africa, Asia.
In spaniola i se spune “guanabana” iar in America de nord este numit “soursop”. Frunzele acestui copac sunt lunguiete, lucioase si carnoase. Sunt verzi si acoperite cu tepi. Au miezul dulce si carnos, iar semintele sunt negre si au forma semintelor de pepeni, fiind mai mari decat acestea.
Este pretuit pentru proprietatile medicinale ale fruzelor, mugurilor si scoartei, precum si pentru calitatile nutritive ale fructului. Constituie un remediu foarte cunoscut si folosit in medicina traditionala din zonele geografice unde acesta copac creste.
Frunzele de graviola prezinta nenumarate beneficii pentru sanatate. Ele sunt reputate pentru proprietatile antitumorale, antidiabetice si capacitatea de a proteja sistemul cardiovascular.
Graviola frunze versus graviola fruct
Exista mai multe studii cu privire la efectele terapeutice ale frunzelor (nu ale fructului cum se spune in diverse publicatii pe internet) in diverse afectiuni printre care cancerul, diabetul si bolile de inima.
Fructul prezinta calitati nutritive superioare si pe langa acestea, foarte probabil anumite substante naturale anticancerigene cu toate ca in concentratii mai reduse decat frunzele.
Este foarte important de mentionat ca fructul de graviola are un continut ridicat in zahar, ceea ce nu il recomanda nici in cancer nici in diabet. Sucul de graviola care se produce din fruct este si mai concentrat in zahar decat fructul ca atare.
Consumul de zahar sub orice forma (carbohidrati, chiar si fructele dulci) trebuie evitat in cancer deoarece zaharul hraneste si intretine dezvoltarea si inmultirea tumorilor.
Graviola ceai si cancerul
Frunzele de graviola contin substante puternic anticancerigene, care conform cercetarilor, ar inhiba dezvoltarea celulelor canceroase prin privare de energie pe de o parte, si distrugandu-le membrana pe de alta parte. Aceste substante naturale tintesc selectiv celulele maligne fara sa le afecteze pe cele sanatoase.
Se spune ca ar avea capacitatea de a elimina celulele canceroase rezistente la chimioterapie. Spre deosebire de tratamentele conventionale impotriva cancerului, care duc la caderea parului si alte efecte secundare devastatoare asupra organismului, graviola protejeaza si fortifica sistemul imunitar, tonifica si energizeaza.
Frunzele contin si substante antioxidante capabile sa reduca stresul oxidativ, proces care cauzeaza degenerarea celulelor, ducand la boli grave precum cancerul. Aceste substante sunt benefice si pentru sistemul imunitar, ajutand organismul sa lupte cu boala.
Graviola si diabetul
Conform rezultatelor acestor studii, substantele active din frunze sunt deosebit de benefice in diabet prin capacitatea acestora de a reduce hiperglicemia, colesterolul ridicat si de a preveni cresterea brusca a nivelului de zahar in sange..
Prin actiunea antioxidanta si protectoare asupra celulelor beta ale pancreasului, principiile active pe care le regasim in frunze au capacitatea de a regenera celulele pancreasului care produc insulina si de a imbunatati metabolismul glucidelor.
Cercetarile au demonstrat deasemenea ca extractul din aceste frunze exercita un efect benefic si asupra celulelor ficatului care indirect sunt legate de controlul nivelului de insulina.
Graviola si bolile de inima
Frunzele de graviola sunt deosebit de folositoare in hipertensiune arteriala prin efectul natural vasodilatator si antiinflamator asupra vaselor de sange.
Acestea stimuleaza circulatia si pot impiedica depunerea colesterolului pe peretii arterelor, sangele putand circula normal.
Astfel, au efect protector asupra inimii si sistemului circulator, reducand riscul de infarct si accident vascular.
Alte beneficii
Frunzele de graviola sunt foarte bogate in substante nutritive, printre care antioxidantii care ne protejeaza celulele impotriva stresului oxidativ, incetinesc procesul de imbatranire si intaresc sistemul imunitar.
Ceaiul din aceste frunze efect deosebit de relaxant, reduce anxietatea, nervozitatea si imbunatateste somnul.
Calmeaza tusea si este benefic in astm.
Combate infectiile bacteriene si virale (herpesul), febra, tusea. Semintele sunt folositoare impotriva parazitilor. Este benefica in diaree, dizenterie, probleme de stomac, indigestie, constipatie.
Are efect calmant si usor analgezic in dureri articulare. In America de sud, se foloseste uleiul de graviola ca unguent antiinflamator si antidurere in afectiuni reumatismale. Ceaiul din frunze este benefic in guta, favorizeaza eliminarea acidului uric din organism.
Frunzele sunt bogate in calciu, magneziu si fosfor, elemente importante pentru a impiedeca aparitia osteoporozei, respectiv pentru a opri evolutia acestei boli.
Este un bun tonic si energizant.
Precautii si contraindicatii graviola ceai:
A nu se administra in timpul sarcinii (actioneaza asupra celulelor care se dezvolta rapid cum sunt cele din fetus) sau alaptarii. Daca se administreaza ca remediu impotriva cancerului, nu se ia impreuna cu coenzima q10.
Conform cercetarilor stiintifice, graviola actioneaza impotriva tumorilor prin sufocare, adica lipsindu-le de energie, pe cand coenzima q10 actioneaza invers (furnizeaza energie celulelor). In consecinta, coenzima q10 neutralizeaza efectele graviolei.
Fructul si semintele ar putea cauza efecte neurotoxice consumate pe termen lung, dar nu si frunzele. Efectele neurotoxice ale fructului respectiv semintelor de graviola au fost constatate de catre cercetatori francezi la scara restransa, in randul unei populatii sarace din Guadelupa, care consuma fructul de graviola nu doar in scop medical dar si ca hrana.
Produs in UE.
Articol : Graviola annona muricata un nou tratament natural impotriva cancerului
Elena Cojocariu Motfolea (Cumpărător verificat) –