Magneziu Glicinat/Bisglicinat, 133 mg/capsula, 90 capsule – Swanson
Magneziul (magneziu glicinat) este important pentru buna funcționare a organismului din mai multe motive.
Contribuie la buna functionare a muschilor, sistemului nervos si metabolismului pentru producerea de energie.
Magneziul ajută la reducerea oboselii și epuizării, dar promovează și sinteza proteinelor, menținând oasele și dinții sănătoși.
Printre altele, joacă un rol în procesul de diviziune celulară, contribuie la funcția psihicului sau la echilibrul electroliților.
Doza zilnică recomandată este de 3 capsule cu un conținut total de 399 mg de magneziu.
Ce este Magneziul Glicinat?
Magneziul (Mg) este un mineral esențial care joacă un rol cheie în numeroase funcții ale organismului.
Este al 4-lea cel mai abundent mineral după potasiu, fosfor și calciu.
Este prezent în peste 300 de reacții enzimatice și 600 de reacții celulare, ceea ce arată cât de esențial este.
Participă la homeostazia organismului deoarece este un regulator general. Este prezent în principal în mediul intracelular.
Doar 1% din Mg circulă în sânge, motiv pentru care deficitul de Mg este adesea diagnosticat greșit, nu poate fi detectat într-un test de sânge. Semnele clinice sunt deci indicatori mult mai fiabili.
Aproximativ 60% din Mg este distribuit în sistemul nostru osos și 40% în țesuturi, ficat, mușchi, sistem nervos etc.
Corpul nostru are nevoie să funcționeze, cu cel puțin 6 mg de Mg pe zi și pe kilogram de greutate, o medie de 360 mg pentru o greutate de 60 kg.
Potrivit unui studiu SUVIMAX, aproximativ 75% dintre oameni sufera de un deficit de magneziu.
Corpul nostru nu produce Mg și este adesea evacuat din organism prin eliminarea urinară din cauza unor reacții precum stresul.
Prin urmare, este foarte importanta suplimentarea cu magneziu.
Principalele funcții ale magneziului glicinat
Intervenția magneziului este în esență reglatoare și privește toate sistemele din organism.
Când un sistem este dezechilibrat, le determină pe celelalte să fie si ele la randul lor dezechilibrate.
Așadar, Mg este un mineral esențial pentru echilibrul nostru. Aici sunt cateva exemple:
Este un mare reglator al sistemului nervos
Joacă un rol esențial în transmiterea impulsurilor nervoase, este un sedativ natural.
Stresul este adesea un indicator al lipsei de magneziu glicinat.
Cand exista o crestere a stresului, se produce un surplus de adrenalina care conduce la o eliminare crescuta a Mg.
Prin urmare, organismul este atunci in deficit, ceea ce accentueaza nivelul de stres.
Prea mult stres crește și producția de norepinefrină, un hormon implicat în fenomenul de vigilență și care, in consecinta, afectează somnul și gândurile negative.
Mg ajuta la reducerea acestei reactivitati la stres si impiedica suprarenalele sa fabrice prea mult cortizol.
În cele din urmă, ajută la eliberarea serotoninei (hormonul fericirii) și melatoninei (hormonul somnului).
Magneziul ajută la combaterea depresiei si anxietatii.
Magneziul glicinat este implicat în metabolismul contracției musculare
Gestionand intrarea și ieșirea calciului din celulă, magneziul impiedică astfel calciul să rămână concentrat în celulă și mușchiul să fie contractat constant, provocând astfel crampe musculare.
Ia parte la producerea energiei
Prin participarea la descompunerea glucozei, sinteza proteinelor și metabolismul lipidelor, eliberează energie prin participarea la ciclul Krebs și la producerea de ATP.
Contribuie la buna funcționare a intestinului
Stresul are repercusiuni asupra multor funcții organice, printre care si functia intestinala. In caz de perturbare la acest nivel, poate sa apara sindromul intestinului iritabil. Deficitul de magneziu glicinat este adesea un semn al constipației cronice.
Reglează funcția inimii
Ajută la reducerea tensiunii arteriale, reglează ritmul cardiac și prezintă un efect protector asupra arterelor.
Are un efect pozitiv asupra diabetului zaharat
Magneziul participă la transformarea glucozei în energie și promovează acțiunea insulinei, permițând astfel organismului să gestioneze corect glicemia.
Cauzele lipsei de magneziu
Principalul factor implicat în deficiența de magneziu este alimentația. Într-adevăr, este adesea denaturata și deficitara în minerale. Mg este prezent în plante.
Totuși, dacă acestea provin dintr-un sol demineralizat, bogat în pesticide și îngrășăminte fosfatice, acestea nu vor furniza o cantitate optima de Mg.
Pe de altă parte, o dietă lipsită de minerale conduce la o acidificare a organismului. Organismul își va apoi folosi rezervele de Mg pentru a neutraliza aciditatea, care vor fi apoi eliminate prin urină și va produce o carenta de magneziu.
Consumul frecvent de produse procesate, cum ar fi paste albe, pâine albă, orez alb, dulciuri… și o alimentatie săraca în leguminoase, cereale integrale, semințe, nuci… explică frecvent deficitul de Mg.
În plus, dietele repetitive de slăbire care exclud alimentele bogate in minerale (fructe uscate, semințe, oleaginoase, leguminoase, cacao etc.) și consumul excesiv de ceai negru sau cafea sunt, de asemenea, factori de luat în considerare.
Stresul cronic este un parametru care favorizează deficitul de Mg. Stresul este acidifiant și conduce la eliminarea Mg prin urină.
Excesul de sport, consumul de diuretice, contribuie la randul lor la o carenta de Mg.
Anumite patologii, fie ele digestive sau renale, produc un deficit de absorbtie a Mg. Un sistem digestiv slabit va duce la o biodisponibilitate mai scazuta a Mg.
Vârsta este un factor determinand in carenta de Mg. Pe măsură ce îmbătrânește. organismul tinde să se acidifice tot mai mult.
Anumite medicamente precum si tratamentele de tip chimioterapie, imunosupresoarele, IPP sau antifungicele consuma din rezervele de magneziu din corp.
Absorbția de Mg poate fi limitată în cazul unor cantități excesive de calciu, fosfor, acid oxalic, acid fitic sau chiar acizi grași saturați.
Absorptia sa este facilitata de prezenta proteinelor, vitaminelor D si B6.
Magneziu glicinat în dietă
Magneziul este prezent în general în produsele din făină integrală, cereale și leguminoase, care, fără procesare, și-au păstrat vitaminele și mineralele.
Semințele si oleaginoase precum migdalele întregi sau nucile caju sunt bogate în Mg.
Fructele de mare, crustaceele și peștele, cum ar fi sardinele si hamsii sunt o sursa bogata de Mg.
Algele sunt si ele bogate in Mg precum și in alte minerale. Legumele, cu condiția să fie de natura ecologica, cacao, ciocolata, bananele, contin cantități bune de acest mineral prețios.
Lipsa de magneziu glicinat simptome
După cum s-a menționat mai sus, este dificil să se identifice lipsa de magneziu prin intermediul unui test de sânge, de aceea este necesar să fiti atent la anumite semne.
Insomnia și alte probleme de somn, nervozitatea, oboseala, hiperemotivitatea, anxietatea, amețelile, tremorurile, problemele de concentrare sunt indicatori buni.
Crampele musculare, atacurile de tetanie, contractura pleoapelor sau buzei superioare, spasmele și contracturile sunt, de asemenea, frecvente in randul persoanelor cu deficit de Mg.
Unghiile, părul sau dinții fragili sunt semne care trebuie luate în considerare.
În cele din urmă, atunci când o femeie însărcinată are vărsături la începutul sarcinii și un uter care se contractă dureros, acest lucru poate indica o deficiență de Mg.
Diferitele tipuri de magneziu
Există mai multe forme de magneziu pe piață și uneori este dificil sa faci o alegere in acest sens.
În alegerea unui Mg trebuie luate în considerare mai multe criterii, în primul rând biodisponibilitatea.
Dacă magneziul nu este sau este slab absorbit de organism, acesta nu prezintă interes.
Efectele Mg-ului sunt diverse, unele au efect de neutralizare, adică contribuie la dezacidificarea organismului, altele sunt acidifiante, laxative sau chiar neuro-excitatoare.
Cu cât Mg-ul va fi asimilat mai mult, cu atât va fi folosit mai mult de către organism și cu atât va fi mai puțin laxativ.
Prin urmare, va fi necesar să luați în considerare toți acești parametri înainte de a face alegerea dvs.
Magneziul exista sub formă de sare de Mg, adică este asociat fie cu un mineral precum clorul, fie cu un aminoacid, fie cu un element organic precum citratul.
Există două clasificări majore ale sării de Mg.
Săruri anorganice de Mg
Sunt mai mult sau mai puțin solubile iar pentru a fi asimilate corect, trebuie asociate cu niste aminoacizi pentru trecerea barierei intestinale.
Prin urmare, aceste săruri nu sunt foarte biodisponibile și tind să fie laxative atunci când sunt dozate prea mult.
Aceste săruri includ sarea de Nigari, sulfatul și clorură de Mg, oxidul, hidroxidulși carbonatul de Mg.
Săruri organice de Mg
Sunt numeroase tipuri de magneziu: Lactat, Aspartat, Citrat, Malat, Pidolat, Picolinat, Orotat, Glicerofosfat, Magneziu Glicinat (Bisglicinat).
Fiecare au proprietăți diferite. Ce este important de stiut este că cele mai asimilabile sunt Citratul și Glicinatul (magneziu glicinat).
Oferă o bună biodisponibilitate, sunt bine absorbite și tolerate de organism și nu provoacă probleme intestinale. Citratul are si o funcție de alcalinizare care ajută la combaterea acidozei.
Aceste două tipuri sunt așadar cele mai recomandate de catre naturopati.
ATENȚIE: numai pentru adulți. Consultați-vă medicul înainte de a utiliza acest produs sau orice produs dacă sunteți însărcinată sau alăptați, luați medicamente sau aveți o afecțiune medicală.
Fabricat in SUA.
Anonim (Cumpărător verificat) –
Radu Pavel (Cumpărător verificat) –
Ma simt mult mai bine dupa doar cateva zile.
Adrian P. (Cumpărător verificat) –
Gabriel (Cumpărător verificat) –
Great product! Super fast shipping!
Ana Maria Dumitrascu (Cumpărător verificat) –
Își face treaba mai mult decât excelent
Sorin D. (Cumpărător verificat) –
Pentru mine funcționează foarte bine mă echilibrează când depun efort fizic intens