Scortisoara Extract, 250 mg/capsula, 90 capsule, Swanson
Folosita astazi ca si condiment, scorțișoara a fost odată comercializată ca monedă. Are o aromă plăcută și un miros cald, făcând-o populara pentru gătit, în special în prăjituri și preparatele cu curry.
Derivată din scoarța interioară a unui copac mic, veșnic verde, coaja este decojită și așezata la soare pentru a se usca, unde se ondulează în rulouri cunoscute sub numele de bețișoare de scorțișoară. Scorțișoara este disponibilă și sub formă de pudră sau capsule.
1. Proprietăți antiinflamatorii
Este o sursă bună de antioxidanți, benefica in cazul stresului oxidativ. Acesta din urma poate provoca o serie de probleme de sănătate, de la oboseală, la inflamație, la boli în general. Multe superalimente conțin antioxidanți, iar acest condiment se încadrează în această categorie.
Deoarece este un antioxidant, poate reduce inflamația din organism si preveni îmbolnăvirea.
2. Reglarea glicemiei
Consumul ei este benefic în ceea ce privește reglarea zahărului din sânge. Imbunătățeste sensibilitatea la insulină și poate opri aparatia diabetului.
Beneficiile nu se opresc aici. Unele studii au sugerat că scorțișoara încetinește descompunerea carbohidraților după masă și poate chiar imita efectele insulinei, astfel ajutand la combaterea rezistenței la insulină.
Datorită efectului pozitiv asupra stabilizării glicemiei și ca posibil înlocuitor al insulinei, acest condiment este bun pentru funcția rinichilor. Scorțișoara poate ajuta la prevenirea deteriorarii rinichilor cauzate de prea mult zahăr în sânge.
3. Digestia
Precum piperul și ghimbirul, îmbunătățește inmultirea bacteriilor din prebiotice, ajutand astfel digestia. Bacteriile din aceste prebiotice restabilesc sanatatea intestinala, ceea ce poate atena orice problema de natura digestiva, cronica sau acuta.
4. Scade tensiunea arterială
Deși efectele clinice sunt limitate, studiile arata că poate scădea tensiunea arterială. S-a studiat acest efect si asupra persoanelor cu prediabet și diabet.
5. Reduce nivelul de trigliceride
Suplimentele pe baza de scorțișoară au redus trigliceridele din sânge. Trigliceridele ridicate cresc riscul de atac de cord și accident vascular cerebral.
6. Mentine sănătatea inimii
Cercetări recente au asociat acest condiment cu reducerea tensiunii arteriale, reducerea colesterolului și reglarea zahărului din sânge, toate acestea pot ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare.
Fabricat in SUA.
Recenzii
There are no reviews yet