Spirulina Ecologica Bio Organica, 500 mg/tableta, 180 tablete, Swanson
Spirulina este o planta extraordinara, continand o multime de principii active si o panoplie de substante nutritive atat de necesare pentru pastrarea sanatatii si pentru a lupta impotriva bolii de oricare natura ar fi ele.
Prin elementele hranitoare pe care ni le furnizeaza (proteine, enzyme, aminoacizi, vitamine, minerale, acizi grasi, etc.), prin efectele sale antioxidante, antiinflamatoare, de dezintoxicare a organismului.
Nu numai ca contribuie la intarirea sistemului imunitar si la protectia implicita impotriva bolilor, dar prezinta nenumarate alte beneficii pentru sanatate.
Iata cum poate spirulina sa ne ajute organismul:
- Stimuleaza eliminarea toxinelor si metalelor grele din corp
- Contribuie la sanatatea inimii si vaselor de sange
- Contribuie la scaderea nivelului colesterolului
- Regleaza tensiunea arteriala
- Favorizeaza sanatatea sistemului nervos
- Avand un continut important in iod, seleniu si alte elemente, spirulina este folositoare in hipotiroidism
- Stimuleaza regenerarea celulelor ficatului, fiind benefica in boli hepatice (hepatite, ciroze)
- Este anticancerigena
- Protejeaza ochii impotriva bolilor degenerative (miopie, cataracta, glaucoma, etc) si imbunatateste vederea
- Este folositoare in bolile digestive (hiperaciditate, ulcer, colite, etc)
- Ajuta la normalizarea glicemiei
- Reduce inflamatia in afectiuni reumatice
- Previne imbatranirea prematura
- Are efecte benefice asupra pielii, redandu-i elasticitatea
- Este de ajutor in obezitate. Spirulina favorizeaza pierderea kilogramelor de prisos, datorita continutului foarte ridicat in proteine si alte elemente hranitoare, dand senzatia de satietate.
- Creste rezistenta musculara la efort
9 beneficii pentru sănătate ale spirulinei
Spirulina este printre cele mai populare suplimente din lume.
Este încărcat cu diverși nutrienți și antioxidanți care vă pot aduce beneficii corpului și creierului.
Iată 10 beneficii pentru sănătate bazate pe dovezi ale spirulinei.
1. Spirulina este extrem de bogată în mulți nutrienți
Spirulina este un organism care crește atât în apă dulce, cât și în apă sărată. Este un tip de cianobacterie, care este o familie de microbi unicelulari care sunt adesea denumiți ca alge albastru-verzi.
La fel ca plantele, cianobacteriile pot produce energie din lumina soarelui printr-un proces numit fotosinteză.
Spirulina a fost consumată de vechii azteci, dar a devenit din nou populară atunci când NASA a propus că ar putea fi cultivată în spațiu pentru a fi folosită de astronauți.
O doză zilnică standard de spirulina este de 1-3 grame, dar dozele de până la 10 grame pe zi au fost utilizate în mod eficient. Această algă minusculă este plină de nutrienți.
O singură lingură (7 grame) de pulbere de spirulina uscată conține:
- Proteine: 4 grame
- Vitamina B1 (tiamina): 11% din DZR
- Vitamina B2 (riboflavină): 15% din DZR
- Vitamina B3 (niacina): 4% din DZR
- Cupru: 21% din DZR Fier: 11% din DZR
De asemenea, conține cantități decente de magneziu, potasiu și mangan și cantități mici din aproape orice alt nutrient care ai nevoie.
În plus, aceeași cantitate conține doar 20 de calorii și 1,7 grame de carbohidrați digerabili. Gram pentru gram, spirulina poate fi cel mai hrănitor aliment de pe planetă.
O lingură (7 grame) de spirulină furnizează o cantitate mică de grăsime – aproximativ 1 gram – inclusiv acizi grași omega-6 și omega-3 într-un raport de aproximativ 1,5-1,0.
Calitatea proteinei din spirulina este considerată excelentă – comparabilă cu ouăle. Oferă toți aminoacizii esențiali de care aveți nevoie.
Se pretinde adesea că spirulina conține vitamina B12, dar acest lucru este fals. Are pseudovitamina B12, care nu s-a dovedit a fi eficientă la oameni (sursă).
2. Proprietăți puternice antioxidante și antiinflamatorii
Daunele oxidative vă pot dăuna ADN-ului și celulelor. Această daune poate conduce la inflamația cronică, care contribuie la cancer și alte boli.
Spirulina este o sursă fantastică de antioxidanți, care pot proteja împotriva daunelor oxidative. Principala sa componentă activă se numește ficocianina.
Această substanță antioxidantă îi conferă spirulinei culoarea sa unică albastru-verde.
Ficocianina poate lupta împotriva radicalilor liberi și poate inhiba producția de molecule de semnalizare inflamatorie, oferind efecte antioxidante și antiinflamatorii impresionante (sursă).
3. Poate scădea nivelurile „rele” de LDL și trigliceride
Boala de inimă este principala cauză de deces la nivel mondial. Mulți factori de risc sunt legați de un risc crescut de boli de inimă.
După cum se dovedește, spirulina are un impact pozitiv pe mulți dintre acești factori.
De exemplu, poate scădea colesterolul total, colesterolul „rău” LDL și trigliceridele, în timp ce crește colesterolul „bun” HDL.
Într-un studiu efectuat pe 25 de persoane cu diabet zaharat de tip 2, 2 grame de spirulina pe zi au îmbunătățit semnificativ acești markeri (sursă).
Un alt studiu la persoanele cu colesterol ridicat a determinat că 1 gram de spirulină pe zi a scăzut trigliceridele cu 16,3% și LDL „rău” cu 10,1% (sursa).
Mai multe alte studii au găsit efecte favorabile – deși cu doze mai mari de 4,5-8 grame pe zi.
4. Poate avea proprietăți anti-cancer
Unele dovezi sugerează că spirulina are proprietăți anti-cancer. Cercetările la animale indică faptul că poate reduce apariția cancerului și dimensiunea tumorii (sursă).
Efectele spirulinei asupra cancerului oral – sau cancerului bucal – au fost deosebit de bine studiate. Un studiu a examinat 87 de persoane din India cu leziuni precanceroase – numite fibroză submucoasă orală (OSMF) – în gură.
Dintre cei care au luat 1 gram de spirulina pe zi timp de un an, 45% și-au văzut leziunile dispărând – comparativ cu doar 7% în grupul de control (sursa).
Când acești oameni au încetat să mai ia spirulina, aproape jumătate dintre ei au redezvoltat leziuni în anul următor.
Într-un alt studiu pe 40 de persoane cu leziuni OSMF, 1 gram de spirulină pe zi a condus la o îmbunătățire mai mare a simptomelor OSMF decât medicamentul Pentoxifilină.
5. Poate reduce tensiunea arterială
Hipertensiunea arterială este un factor principal al multor boli grave, inclusiv atacuri de cord, accident vascular cerebral și boli renale cronice.
În timp ce 1 gram de spirulina este ineficient, s-a demonstrat că o doză de 4,5 grame pe zi reduce tensiunea arterială la persoanele cu niveluri normale (sursa).
Se crede că această reducere este determinată de o producție crescută de oxid nitric, o moleculă de semnalizare care ajută la relaxarea și dilatarea vaselor de sânge (sursă).
6. Îmbunătățește simptomele rinitei alergice
Rinita alergică se caracterizează prin inflamație în căile nazale. Este declanșată de alergenii de mediu, precum polenul, părul de animale sau chiar praful de grâu.
Spirulina este un tratament alternativ popular pentru simptomele rinitei alergice și există dovezi că poate fi eficientă (sursa).
Într-un studiu efectuat pe 127 de persoane cu rinită alergică, 2 grame pe zi au redus dramatic simptomele precum scurgerile nazale, strănutul, congestia nazală și mâncărimea (sursă).
7. Poate fi eficient împotriva anemiei
Există multe forme diferite de anemie. Cea mai frecventă este caracterizată printr-o reducere a hemoglobinei sau a globulelor roșii din sânge.
Anemia este destul de comună la adulții în vârstă, ceea ce duce la sentimente prelungite de slăbiciune și oboseală (sursă).
Într-un studiu efectuat pe 40 de persoane în vârstă cu antecedente de anemie, suplimentele de spirulină au crescut conținutul de hemoglobină al celulelor roșii din sânge și au îmbunătățit funcția imunitară.
8. Poate îmbunătăți forța musculară și rezistența
Daunele oxidative induse de efort este o contribuție majoră la oboseala musculară.
Anumite alimente vegetale au proprietăți antioxidante care pot ajuta sportivii și persoanele active fizic să minimizeze această daune.
Spirulina pare benefică, deoarece unele studii au indicat îmbunătățirea forței musculare și a rezistenței.
În două studii, spirulina a îmbunătățit rezistența, crescând semnificativ timpul necesar ca oamenii să devină obosiți (sursa).
9. Poate ajuta la controlul zahărului din sânge
Studiile pe animale leagă spirulina de scăderea semnificativă a nivelului de zahăr din sânge.
În unele cazuri, a depășit medicamentele populare pentru diabet, inclusiv metformin (sursă).
Există, de asemenea, unele dovezi că spirulina poate fi eficientă la om.
Într-un studiu de două luni pe 25 de persoane cu diabet zaharat de tip 2, 2 grame de spirulina pe zi au dus la o reducere impresionantă a nivelului de zahăr din sânge (sursă).
HbA1c, un marker pentru nivelurile de zahăr din sânge pe termen lung, a scăzut de la 9% la 8%, ceea ce este substanțial.
Studiile estimează că o reducere cu 1% a acestui marker poate reduce riscul de deces cauzat de diabet cu 21%.
Concluzia
Spirulina este un tip de cianobacterie – denumită adesea alge albastre-verzi – care este incredibil de sănătoasă.
Vă poate îmbunătăți nivelul de lipide din sânge, poate suprima oxidarea, reduce tensiunea arterială și scădea zahărul din sânge.
Deși sunt necesare mai multe cercetări înainte de a putea fi făcute afirmații puternice, spirulina poate fi unul dintre puținele superalimente demne de acest titlu.
Produs SUA.
Camelia A. (Cumpărător verificat) –
Ioana Dumitru (Cumpărător verificat) –