-29%
SwansonSwansonSuplimente originale de la Swanson

Rozmarin (Rosemary), 400 mg, 90 capsule

1 RECENZIE

39.00 lei

Rozmarin beneficii:

 • îmbunătățeste funcția creierului
 • stimulează creșterea părului
 • poate ajuta la ameliorarea durerii
 • reduce stresul
 • îmbunătățeste circulația
 • reduce inflamația articulațiilor
Timpul estimat de livrare: 24h-48h

În stoc

Ai nevoie de ajutor? 

Contacteaza-ne!

Nu te descurci să comanzi online? Vrei să te ajutăm? Sună și comandă telefonic

La plata cu Card Online + EasyBox, taxa de transport este doar 12.00 RON

Dacă ați plasat comanda până în ora 12:00, coletul va pleca de la noi in aceeasi zi

Transport gratuit

La comenzi ce depasesc suma de 350 RON, transportul este gratuit.

La plata cu Card Online + EasyBox, taxa de transport este doar 12.00 RON

Dacă ați plasat comanda până în ora 12:00, coletul va pleca de la noi in aceeasi zi

Rozmarin (Rosemary), 400 mg/capsula, 90 capsule, Swanson

rozmarin rosemary frunze swanson capsule pastile

Care sunt întrebuințările sale?

Rozmarinul este o plantă populară folosită cel mai frecvent în gătit pentru a adăuga aromă alimentelor.

În timp ce potențialul său culinar nu are limite, ceea ce nu este atât de cunoscut este că rozmarinul are, de asemenea, multe beneficii pentru sănătate.

Rosmarinus officinalis crește nativ în climatele însorite și calde din Asia și Marea Mediterană. Acele sale parfumate veșnic verzi vin într-o varietate de culori, inclusiv violet, albastru, roz sau alb.

Frunzele sale sunt adesea folosite ca condiment pentru alimente, în special în bucătăria mediteraneană și italiană. Deoarece frunzele sunt aromate și dulci, ele pot fi adăugate și pentru a aroma carne și supe.

Folosiți crenguțe întregi de rozmarin pentru a asezona carnea de pasăre, ca în această rețetă de pui la prăjit.

rozmarin frunze rosemary swanson 400 mg capsule

Beneficii pentru sănătate

Aromaterapie

Uneori, tot ce trebuie să te destresezi este un parfum liniștitor. Uleiul de rozmarin este adesea folosit în aromaterapie, iar această tinctură de rozmarin și mentă funcționează bine pentru a vă ajuta să vă limpezească mintea.

Un studiu pe 20 de adulți publicat în Scientia Pharmaceutica a constatat că inhalarea uleiului esential din aceasta planta poate crește activitatea undelor cerebrale, poate reduce somnolența și chiar vă poate îmbunătăți starea de spirit.

Demenţă

O altă cercetare, un studiu pe animale, publicat în revista Fitoterapia indică faptul că ar putea fi capabil să trateze și să prevină demența.

Un alt studiu publicat în Journal of Medicinal Food a indicat că aceasta planta ar putea îmbunătăți funcția cognitivă în rândul persoanelor în vârstă.

Cancer

Pe lângă beneficiile pe care le are asupra stării tale mentale, poate lupta și cu probleme fizice grave.

Potrivit unui studiu efectuat pe șoareci, raportat în revista Cancer Research, rozmarinul ar putea fi folosit în tratamente pentru cancerul de piele pentru a ajuta la reducerea răspândirii celulelor canceroase.

Studiul a constatat că aplicarea extractului de rozmarin a ajutat la blocarea celulelor tumorale ale pielii.

S-a descoperit, de asemenea, că extractele  inhibă creșterea unor celule canceroase, cum ar fi celulele din carcinomul pulmonar.

Un alt studiu publicat în revista Biofactors a arătat că rozmarinul funcționează ca un antioxidant protejând celulele sănătoase.

Alopecie (caderea parului)

Alopecia este o boală care provoacă căderea părului și poate fi incomodă pentru mulți oameni. Cu toate acestea, s-a demonstrat că rozmarinul în unele cazuri ajută la tratarea bolii.

Într-un studiu, publicat în Archives of Dermatology, 43 de persoane cu alopecie și-au masat scalpul cu uleiuri esențiale de rozmarin, cimbru, lavandă și lemn de cedru zilnic timp de șapte luni.

Aproape jumătate dintre ei au văzut creșterea părului. Cercetătorii au ajuns la concluzia că aceste uleiuri esențiale sunt un tratament sigur și eficient pentru alopecie.

rozmarin capsule pastile beneficii

6 beneficii majore și utilizări

Rosmarinus officinalis este un arbust veșnic verde cu frunze asemănătoare acelor și o aromă lemnoasă.

Deși cel mai bine cunoscut ca un condiment alimentar, este una dintre cele mai populare plante aromatice și medicinale din întreaga lume (sursă).

Uleiul esențial de rozmarin – care conține componentele de bază ale plantei, sau esența – este extras și vândut în sticle mici. În ciuda numelui său, nu este un ulei adevărat, deoarece nu conține grăsimi.

Datorită utilizării rozmarinului în medicina populară, mulți oameni de știință testează acum potențialele beneficii pentru sănătate.

Deși cea mai mare parte a acestei cercetări este abia la început, ea susține unele utilizări tradiționale ale uleiului și ilustrează posibile noi utilizări.

1. Poate îmbunătăți funcția creierului

În Grecia antică și Roma, se credea că  întărește memoria.

Cercetările indică faptul că inhalarea  ajută la prevenirea descompunerii acetilcolinei, o substanță chimică a creierului importantă pentru gândire, concentrare și memorie.

Când 20 de tineri adulți au fost întrebați la matematică într-o cameră mică difuzată, viteza și acuratețea lor au crescut direct proporțional cu durata în care uleiul a fost difuzat.

În plus, nivelurile sanguine ale anumitor compuși de rozmarin au crescut de asemenea, ilustrând faptul că rozmarinul poate intra în corp doar prin respirație.

În mod similar, studenții care au respirat ulei esential în timp ce făceau un test au raportat o concentrare crescută și reamintire a informațiilor în comparație cu inhalarea uleiului de lavandă sau fără ulei esențial.

Alte cercetări sugerează că respirația rozmarinului și a altor uleiuri esențiale poate îmbunătăți funcția creierului la adulții în vârstă cu demență, inclusiv la cei cu boala Alzheimer.

Rețineți că este nevoie de mai multe cercetări.

2. Stimulează creșterea părului

Unul dintre cele mai comune tipuri de cădere a părului este alopecia androgenetică, mai bine cunoscută sub numele de chelie masculină, deși poate afecta și femeile.

Amelioreaza alopecia androgenetică, împiedicând ca un produs secundar al testosteronului să atace foliculii de păr, care este cauza acestei afecțiuni.

Când bărbații cu alopecie androgenetică și-au masat uleiul  diluat în scalp de două ori pe zi timp de șase luni, ei au experimentat aceeași creștere a grosimii părului ca și cei care au folosit minoxidil (Rogaine), un remediu comun pentru recreșterea părului.

În plus, cei care au folosit uleiul au raportat mai puține mâncărimi ale scalpului în comparație cu minoxidil, ceea ce sugerează că rozmarinul poate fi mai tolerabil.

Alte cercetări indică faptul că uleiul  poate combate căderea neregulată a părului sau alopecia areata, care afectează până la jumătate din populația sub 21 de ani și aproximativ 20% dintre persoanele peste 40 de ani (sursă).

Când persoanele cu alopecia areata și-au aplicat un amestec de ulei esențial pe scalp în fiecare zi, timp de șapte luni, 44% au arătat o îmbunătățire a căderii părului, comparativ cu doar 15% din grupul de control, care a folosit uleiurile neutre de jojoba și sâmburi de struguri (sursă).

3. Poate ajuta la ameliorarea durerii

În medicina populară, este utilizat ca un analgezic ușor (sursă).

Într-un studiu de două săptămâni, supraviețuitorii accidentului vascular cerebral cu dureri de umăr care au primit un amestec de rozmarin cu presopunctură timp de 20 de minute de două ori pe zi au experimentat o reducere cu 30% a durerii. Cei care au primit doar presopunctură au avut o reducere de 15% a durerii.

În plus, un studiu pe animale a determinat că rozmarinul a fost puțin mai eficient pentru durere decât acetaminofenul, un medicament comun pentru durere fără prescripție medicală.

4. Poate reduce stresul

Mulți factori pot provoca stres, inclusiv testele școlare. Planta poate ajuta la reducerea anxietății de testare.

Când studenții au luat rozmarin dintr-un înainte și în timpul testului, pulsul lor a scăzut cu aproximativ 9% – în timp ce nu a avut loc nicio schimbare semnificativă fără rozmarin.

Deoarece pulsul crescut reflectă stresul și anxietatea pe termen scurt, rozmarinului poate reduce în mod natural stresul.

În plus, atunci când 22 de adulți tineri au inhalatal ulei esential timp de 5 minute, saliva lor avea un nivel cu 23% mai mic de cortizol, hormonul stresului, comparativ cu cei care au mirosit un compus nearomatic.

Nivelurile crescute de cortizol vă pot suprima sistemul imunitar, pot contribui la insomnie și pot provoca schimbări de dispoziție, printre alte probleme potențiale.

5. Poate imbunatati circulația

Circulația deficitară este o plângere comună. Este posibil să observați cel mai mult în mâini și picioare.

Dacă aveți degete reci de la mâini și de la picioare – chiar și la temperaturi relativ calde – merită luat în considerare aceasta planta.

Într-un studiu, o femeie cu boala Raynaud – care afectează circulația – și-a masat mâinile cu un amestec de ulei esential, constatând că acesta îi ajută să-și încălzească degetele mai mult decât un ulei neutru. Aceste efecte au fost confirmate de imagistica termică.

Dacă aveți boala Raynaud, vasele de sânge din degetele de la mâini și de la picioare se strâng atunci când sunteți frig sau stresat, făcându-le să-și piardă culoarea și să se răcească.

Uleiul de rozmarin poate ajuta prin extinderea vaselor de sânge, încălzind astfel sângele, astfel încât să ajungă mai ușor la degete de la mâini și de la picioare.

Sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma aceste efecte, dar rozmarinul se poate dovedi un experiment util, cu costuri reduse.

6. Poate reduce inflamația articulațiilor

Dovezile preliminare sugerează că rozmarinul poate ajuta la reducerea inflamației țesuturilor, care poate duce la umflare, durere și rigiditate.

Poate face acest lucru prin stoparea migrației celulelor albe din sânge către țesuturile lezate pentru a elibera substanțe chimice inflamatorii.

Când persoanele cu poliartrită reumatoidă au primit masaje de 15 minute la genunchi folosind un amestec de ulei de rozmarin de trei ori pe săptămână, au avut o scădere cu 50% a durerii inflamatorii la genunchi în două săptămâni, comparativ cu o scădere de 12% a celor care nu au primit uleiul.

Artrita reumatoidă este o afecțiune autoimună în care sistemul imunitar al corpului tău atacă țesuturile, cum ar fi genunchii și alte articulații, rănind mucoasa articulațiilor și provocând inflamații.

Sunt necesare mai multe cercetări cu privire la impactul rozmarinului asupra inflamației.

Alte utilizări

 • Cancer:
  • Uleiul esential are efecte antioxidante și antiinflamatorii, despre care studiile pe eprubetă sugerează că ar putea lupta împotriva celulelor canceroase.
 • Sănătatea ficatului și a sistemului digestiv:
  • studiile pe animale indică faptul că uleiul esential poate stimula eliberarea bilei, care este importantă în digestia grăsimilor, și poate activa propriile mecanisme de apărare antioxidantă pentru a vă proteja ficatul.
 • Toxiinfecții alimentare:
  • ajuta la inhibarea creșterii anumitor tulpini de bacterii care provoacă toxiinfecții alimentare. Acest lucru necesită utilizarea unor cantități precise, foarte mici de ulei alimentar. Nu experimentați acest lucru acasă.
 • Efecte secundare la antibiotice:
  • rozmarinul și alte uleiuri esențiale pot crește eficacitatea anumitor antibiotice. Acest lucru poate permite o doză mai mică a acestor medicamente, ceea ce ar putea reduce efectele secundare.
 • Rezistența la antibiotice:
  • rozmarinul și alte uleiuri esențiale pot slăbi pereții celulari ai bacteriilor rezistente la antibiotice – nu numai că le dăunează, ci și permit antibioticelor să intre.

 


Produs in SUA.

Compozitie pe capsula: 

 • Frunza de rozmarin (Rosmarinus officinalis) - 400 mg
 • Alte ingrediente: gelatina, stearat de magneziu.

Mod de administrare:

 • Utilizare recomandată: Ca supliment alimentar, luați două capsule pe zi cu apă.
 • ATENȚIE: numai pentru adulți. Nu luați acest produs dacă sunteți însărcinată sau alăptați. Consultați-vă medicul înainte de a utiliza acest produs sau orice produs dacă luați medicamente sau aveți o afecțiune medicală.
 • A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Nu utilizați dacă sigiliul este rupt. A se pastra intr-un loc racoros si uscat.

1 recenzie pentru Rozmarin (Rosemary), 400 mg, 90 capsule

 1. Mihai (Cumpărător verificat)

  foarte bun, livrare prompta

  (0) (0)
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*Responsabilitate:

În timp ce încercăm să ne asigurăm că informațiile despre produs sunt corecte, uneori producătorii își pot modifica listele de ingrediente. Ambalajul și materialele reale ale produselor pot conține mai multe și/sau informații diferite decât cele afișate pe site-ul nostru web. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru web și să citiți întotdeauna etichetele, avertismentele și instrucțiunile înainte de a utiliza sau a consuma un produs. Pentru informații suplimentare despre un produs, vă rugăm să contactați producătorul. Conținutul și informațiile de pe acest site au scop de referință și nu sunt destinate să înlocuiască sfaturile date de un medic, farmacist sau alt profesionist autorizat din domeniul sănătății. Nu trebuie să utilizați aceste informații ca autodiagnostic sau pentru tratarea unei probleme de sănătate sau a unei boli. Contactați imediat medicul dvs. dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile referitoare la suplimentele alimentare nu au fost evaluate de Herbacom.ro și nu au scopul de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Veți primi un email când produsul revine în stoc.