-38%
Ultimele bucăți
SwansonSwansonSuplimente originale de la Swanson

Radacina de Lemn Dulce (Licorice root), 100 capsule, 450 mg

49.00 lei

Beneficii Radacina de Lemn Dulce:

 • recomandat in afecțiuni ale pielii
 • combate refluxul gastric și indigestia
 • ajuta la ameliorarea ulcerului gastric
 • proprietăți anticancerigene
 • amelioreaza afecțiunile respiratorii superioare
 • indicat in oboseala suprarenalelor (adrenal fatigue)
Timpul estimat de livrare: 24h-48h

IN STOC, dar grabeste-te, mai este doar unul! - Cumpărați astăzi!

Ai nevoie de ajutor? 

Contacteaza-ne!

Nu te descurci să comanzi online? Vrei să te ajutăm? Sună și comandă telefonic

La plata cu Card Online + EasyBox, taxa de transport este doar 12.00 RON

Dacă ați plasat comanda până în ora 12:00, coletul va pleca de la noi in aceeasi zi

Transport gratuit

La comenzi ce depasesc suma de 350 RON, transportul este gratuit.

La plata cu Card Online + EasyBox, taxa de transport este doar 12.00 RON

Dacă ați plasat comanda până în ora 12:00, coletul va pleca de la noi in aceeasi zi

Radacina de Lemn Dulce (Licorice root, Glycyrrhiza glabra L.), 450 mg/capsula, 100 capsule, Swanson

radacina de lemn dulce licorice root swanson

Rădăcina de lemn dulce, care este considerată unul dintre cele mai vechi remedii pe bază de plante din lume, provine din rădăcina plantei de lemn dulce (Glycyrrhiza glabra) (sursă).

Originar din Asia de Vest și Europa de Sud, lemnul dulce a fost folosit de mult timp pentru a trata diverse afecțiuni și pentru a aroma bomboanele, băuturile și medicamentele.

În ciuda acestei istorii, doar unele dintre utilizările sale sunt susținute de cercetări științifice.

În plus, lemnul dulce poate prezenta mai multe riscuri pentru sănătate.

Acest articol examinează utilizările, formele, beneficiile, efectele secundare și doza recomandată de rădăcină de lemn dulce.

Cum se folosește rădăcina de lemn dulce?

Utilizarea medicinală a lemnului dulce datează din Egiptul antic, unde rădăcina a fost transformată într-o băutură dulce pentru faraoni.

De asemenea, a fost folosit în medicamentele tradiționale chinezești, din Orientul Mijlociu și grecesc pentru a calma stomacul deranjat, pentru a reduce inflamația și pentru a trata problemele respiratorii superioare.

Utilizări contemporane

Astăzi, mulți oameni folosesc rădăcina de lemn dulce pentru a trata afecțiuni precum arsurile la stomac, refluxul acid, bufeurile, tusea și infecțiile bacteriene și virale. Este disponibil în mod regulat sub formă de capsulă sau supliment lichid (sursă).

În plus, se spune că ceaiul de lemn dulce calmează durerile de gât, în timp ce gelurile topice se pretinde că tratează afecțiuni ale pielii precum acneea sau eczema.

În plus, lemnul dulce este folosit pentru a aroma unele alimente și băuturi.

În mod surprinzător, multe bomboane de lemn dulce sunt aromate nu cu rădăcină de lemn dulce, ci cu ulei de anason – un ulei esențial din planta de anason (Pimpinella anisum) care are un gust similar.

Compuși vegetali

Deși conține sute de compuși vegetali, compusul activ principal al rădăcinii de lemn dulce este glicirizina.

Glicirizina este responsabilă pentru gustul dulce al rădăcinii, precum și pentru proprietățile sale antioxidante, antiinflamatorii și antimicrobiene (sursă).

Cu toate acestea, glicirizina este, de asemenea, legată de multe dintre efectele adverse ale rădăcinii de lemn dulce. Drept urmare, unele produse folosesc lemn dulce deglicirrizinat (DGL), care a fost eliminată glicirizinei.

Beneficii rădăcina de lemn dulce:

Cercetările actuale arată că sunt promițătoare pentru mai multe dintre utilizările medicinale ale rădăcinii de lemn dulce.

1. Poate ajuta la afecțiuni ale pielii

Aceasta radacina onține peste 300 de compuși, dintre care unii demonstrează efecte antiinflamatorii, antibacteriene și antivirale puternice.

În special, studiile pe animale și pe eprubetă leagă glicirizina de beneficiile antiinflamatorii și antimicrobiene.

Ca rezultat, extractul de rădăcină de lemn dulce este utilizat pentru a trata o varietate de afecțiuni ale pielii, inclusiv acneea și eczema.

Într-un studiu de 2 săptămâni pe 60 de adulți, aplicarea unui gel topic care conține extract de rădăcină de lemn dulce a îmbunătățit semnificativ eczema.

2. Poate reduce refluxul acid și indigestia

Extractul de rădăcină de lemn dulce este adesea folosit pentru a ameliora simptomele indigestiei, cum ar fi refluxul acid, stomacul deranjat și arsurile la stomac.

Într-un studiu de 30 de zile pe 50 de adulți cu indigestie, administrarea unei capsule de 75 mg de lemn dulce de două ori pe zi a dus la îmbunătățiri semnificative ale simptomelor, comparativ cu un placebo.

Extractul de rădăcină de lemn dulce poate, de asemenea, atenua simptomele bolii de reflux gastroesofagian (GERD), inclusiv refluxul acid și arsurile la stomac.

Într-un studiu de 8 săptămâni pe 58 de adulți cu BRGE, o doză mică de acid gliciretinic în combinație cu tratamentul standard a dus la îmbunătățiri semnificative ale simptomelor.

Un alt studiu pe 58 de adulți cu BRGE a remarcat că utilizarea zilnică a rădăcinii de lemn dulce a fost mai eficientă în reducerea simptomelor pe o perioadă de 2 ani decât antiacidele utilizate în mod obișnuit (sursa).

3. Poate ajuta la tratarea ulcerului peptic

Ulcerele peptice sunt răni dureroase care se dezvoltă în stomac, esofagul inferior sau intestinul subțire. Ele sunt cauzate de obicei de inflamația rezultată din bacteriile H. pylori (sursă).

Extractul de rădăcină de lemn dulce și glicirizina sa pot ajuta la tratarea ulcerului peptic.

Un studiu efectuat pe șoareci a constatat că dozele de extract de lemn dulce de 91 mg pe liră (200 mg pe kg) de greutate corporală sunt protejate împotriva acestor ulcere mai bine decât omeprazolul, un medicament comun pentru ulcerul peptic.

Deși sunt necesare mai multe cercetări la oameni, un studiu de 2 săptămâni pe 120 de adulți a arătat că consumul de extract de lemn dulce în plus față de un tratament standard a redus semnificativ prezența H. pylori.

4. Poate avea proprietăți anticancerigene

Datorită conținutului său de numeroși compuși vegetali cu efecte antioxidante și antiinflamatorii, extractul de rădăcină de lemn dulce a fost studiat pentru efectele sale protectoare împotriva anumitor tipuri de cancer (sursă).

În special, extractul de lemn dulce și compușii săi au fost legați de încetinirea sau prevenirea creșterii celulelor în cancerele de piele, sân, colorectal și de prostată.

Deoarece cercetarea se limitează la eprubete și animale, efectele sale asupra cancerelor umane sunt necunoscute.

Cu toate acestea, extractul de rădăcină de lemn dulce poate ajuta la tratarea mucozitei bucale – răni bucale foarte dureroase pe care persoanele cu cancer le experimentează uneori ca efect secundar al chimioterapiei și radiațiilor.

Un studiu de 2 săptămâni pe 60 de adulți cu cancer la cap și gât a arătat că un film de lemn dulce a fost la fel de eficient ca tratamentul standard pentru mucozita orală.

5. Poate ameliora afecțiunile respiratorii superioare

Datorită efectelor lor antiinflamatorii și antimicrobiene, atât extractul de rădăcină de lemn dulce, cât și ceaiul pot ajuta la afecțiunile respiratorii superioare.

În special, studiile pe animale concluzionează că extractul de glicirizină din rădăcina de lemn dulce ajută la ameliorarea astmului, mai ales atunci când este adăugat la tratamentele moderne pentru astm.

În timp ce cercetările umane limitate arată rezultate similare, sunt necesare studii mai riguroase, pe termen lung.

În plus, studiile limitate pe eprubetă și pe oameni sugerează că ceaiul și extractul de rădăcină de lemn dulce pot proteja împotriva faringitei streptococi și pot preveni durerea în gât după intervenție chirurgicală.

6. Poate proteja împotriva cariilor

Rădăcina de lemn dulce poate ajuta la protejarea împotriva bacteriilor care pot duce la carii.

Un studiu de 3 săptămâni a dat 66 de copii de vârstă preșcolară acadele fără zahăr care conțin 15 mg de rădăcină de lemn dulce de două ori pe zi în timpul săptămânii școlare.

Consumul de acadele a redus semnificativ numărul de bacterii Streptococcus mutans, care sunt cauza principală a cariilor.

Studiile pe eprubetă arată, de asemenea, că extractul de rădăcină de lemn dulce este eficient în protejarea împotriva bacteriilor legate în mod obișnuit de carii și carii dentare.

Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări asupra dozei și formei optime de rădăcină de lemn dulce.

Alte potențiale beneficii

 

 • Amelioreaza diabetul
  • Într-un studiu de 60 de zile pe șobolani, aportul zilnic de extract de rădăcină de lemn dulce a dus la îmbunătățiri semnificative ale nivelului de zahăr din sânge și al sănătății rinichilor.
 • Reduce simptomele menopauzei
  • Extractul de rădăcină de lemn dulce a fost propus ca tratament pentru bufeurile din timpul menopauzei. Cu toate acestea, dovezile privind eficacitatea sa în acest scop sunt limitate.
 • Stimulează pierderea în greutate
  • Unele studii indică faptul că extractul de rădăcină de lemn dulce scade indicele de masă corporală (IMC) și susține pierderea în greutate. Cu toate acestea, alte studii nu au găsit niciun efect asupra greutății.
 • Ajută la combaterea hepatitei C
  • Un studiu pe eprubetă a remarcat că adăugarea de glicirizine la un tratament standard pentru hepatita C a redus semnificativ răspândirea virusului. Deși promițătoare, aceste rezultate nu au fost confirmate la oameni.

Doze și forme de rădăcină de lemn dulce

Ca supliment, extractul de rădăcină de lemn dulce vine sub mai multe forme, inclusiv capsule, pulberi, tincturi, geluri topice și ceaiuri. Rădăcina în sine poate fi, de asemenea, achiziționată fie proaspătă, fie uscată.

În prezent, nu există o recomandare standard de dozare. Cu toate acestea, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Comitetul Științific European pentru Alimentație (SCF) recomandă limitarea aportului de glicirizină la cel mult 100 mg pe zi (sursă de încredere).

În special, cei care mănâncă cantități mari de produse din lemn dulce pot primi mai mult decât această cantitate.

În plus, deoarece produsele nu indică întotdeauna cantitatea de glicirizină, poate fi dificil să se identifice o cantitate sigură. În consecință, este important să discutați despre o doză sigură și eficientă cu furnizorul dumneavoastră de asistență medicală.

Concluzie

Rădăcina de lemn dulce a fost folosită de mii de ani pentru a ajuta la tratarea unei varietăți de afecțiuni, inclusiv afecțiuni respiratorii și tulburări digestive.

Compușii săi vegetali demonstrează efecte antioxidante, antiinflamatorii și antimicrobiene puternice.

Poate ameliora refluxul de acid, eczema, ulcerul peptic și alte probleme de sănătate.

Cu toate acestea, lemnul dulce are efecte adverse dacă este supraconsumat sau consumat frecvent.

Consultați-vă medicul înainte de a încerca suplimente de rădăcină de lemn dulce sau ceaiuri.


ATENTIE: Utilizarea pe termen lung sau administrarea unei cantitati mari NU este recomandată.

Nu luați acest produs dacă sunteți însărcinată sau alăptați.

Consultați medicul dvs de familie înainte de administrare dacă luați în prezent medicamente pe bază de rețetă sau primiți vreun tratament medical.

Produs in SUA.


Compozitie per 2 capsule:

 • 900 mg de Radacina de Lemn Dulce (Glycyrrhiza glabra.).
 • Alte ingrediente: gelatină, celuloză microcristalină (fibre vegetale), stearat de magneziu, dioxid de siliciu.

Mod de administrare: 

 • Utilizare recomandată: Ca supliment alimentar, luați două capsule pe zi cu alimente și apă.
 • ATENȚIE: numai pentru adulți. Utilizarea pe termen lung, la nivel înalt nu este recomandată. Nu luați acest produs dacă sunteți însărcinată sau alăptați. Consultați-vă medicul înainte de utilizare dacă luați în prezent medicamente pe bază de rețetă sau primiți tratament medical.
 • A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Nu utilizați dacă sigiliul este rupt. A se pastra intr-un loc racoros si uscat.

Opinii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Radacina de Lemn Dulce (Licorice root), 100 capsule, 450 mg”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*Responsabilitate:

În timp ce încercăm să ne asigurăm că informațiile despre produs sunt corecte, uneori producătorii își pot modifica listele de ingrediente. Ambalajul și materialele reale ale produselor pot conține mai multe și/sau informații diferite decât cele afișate pe site-ul nostru web. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru web și să citiți întotdeauna etichetele, avertismentele și instrucțiunile înainte de a utiliza sau a consuma un produs. Pentru informații suplimentare despre un produs, vă rugăm să contactați producătorul. Conținutul și informațiile de pe acest site au scop de referință și nu sunt destinate să înlocuiască sfaturile date de un medic, farmacist sau alt profesionist autorizat din domeniul sănătății. Nu trebuie să utilizați aceste informații ca autodiagnostic sau pentru tratarea unei probleme de sănătate sau a unei boli. Contactați imediat medicul dvs. dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile referitoare la suplimentele alimentare nu au fost evaluate de Herbacom.ro și nu au scopul de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Veți primi un email când produsul revine în stoc.